Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Peugeot 205 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Peugeot 205

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Peugeot 205 is een compact model van het Franse merk. In 1983 volgde de 205 de Peugeot 104 op als vijfdeurs hatchback. Een jaar later verscheen de driedeurs hatchback evenals het topmodel, de Peugeot 205 GTI. Weer twee jaar later kwam de Peugeot 205 cabriolet op de markt. Het 'succesnummer' - zoals Peugeot het in advertenties terecht noemde - werd pas in 1998 vervangen door de Peugeot 206. Concurrenten van de Peugeot 205 zijn de Volkswagen Polo, de Opel Corsa en de Fiat Uno.

Door een niet renderende overname van Simca en Sunbeam (Peugeot zette beide merken voort onder de naam Talbot) verkeerde de Franse fabrikant begin jaren tachtig in financiële problemen. Het enorme succes van de 205 kwam dan ook op een goed moment. Hij bleef vijftien jaar nagenoeg ongewijzigd in productie. De stylingkenmerken van de 205 kwamen terug op vele andere modellen zoals de eveneens succesvolle Peugeot 405 en de Peugeot 306.

Peugeot 205 GTI

Gedurende zijn levenscyclus is de Peugeot 205 geleverd met een enorme reeks viercilinder benzine- en dieselmotoren. Bij de introductie waren deze voor een deel afkomstig van zijn voorganger, de Peugeot 104. Een ander deel was nieuw ontwikkeld voor toepassing in de Citroën BX die een jaar eerder is verschenen. Het vermogen liep uiteen van 45 pk voor de Peugeot 205 1.0 tot 115 pk voor het topmodel, de Peugeot 205 1.6 GTI. Deze kreeg in 1986 gezelschap van een nog sterkere versie, de Peugeot 205 GTI 1.9 met een 130 pk sterke 1,9-litermotor.

Peugeot 205 Rallye

Weer twee jaar later introduceerde het Franse merk een ander noemenswaardig model, de Peugeot 205 Rallye. Deze was van vrijwel alle comfortverhogende zaken zoals isolatie en elektrische systemen gestript waardoor hij een gewicht had van slechts 794 kg. Dit in combinatie met een aangepast onderstel, sterkere remmen en een toerengrage, 102 pk sterke 1,3-litermotor met carburateurs, zorgde voor een uiterst sportieve auto. De 205 Rally groeide, net als de 205 GTI, dan ook uit tot een zeer gewilde tweedehands auto.

Diesel

Ook dieselrijders konden bij de kleine Peugeot terecht. Het merk leverde viercilinders met vermogens van 60 pk (voor de Peugeot 205 GLD) tot 78 pk voor de Peugeot 205 Turbo D, een van de eerste sportieve diesels in dit segment. Ruime keuze uit motoren dus, maar liefhebbers van het rijden met een automaat werden in de jaren tachtig nog karig toebedeeld. Peugeot leverde alle motoren in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Slechts de 1,6-liter benzinemotor was bij ons optioneel leverbaar met een automaat.