Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Suzuki Alto Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Suzuki Alto

Wil je een Suzuki occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Suzuki modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Alto is een supermini van Suzuki die het merk in 1982 op de Nederlandse markt heeft geïntroduceerd. Kopers konden kiezen uit een drie- of vijfdeurs-uitvoering. Als basismodel diende de Alto 800 GL, voorzien van een 0,8-liter driecilinder met 39 pk. De modellen met 1,0- en 1,1-liter motoren leverden achtereenvolgens 54- en 63 pk.

Bijzonder was dat Suzuki de Alto, naast de standaard handgeschakelde versnellingsbak, ook met een automaat aanbood. Dat was zeldzaam voor een auto van dit formaat en in deze prijsklasse (de Alto was destijds al leverbaar vanaf zo'n 11.000 gulden, ruim 5.000 euro). De versies met automaat waren vooral populair bij senioren. Ook de tweede generatie Alto (van 1985 tot 1994) was nog leverbaar met de kleine driecilindermotor en opnieuw ook in combinatie met een automatische versnellingsbak. De derde generatie (tot 2002) was uitsluitend leverbaar met een 1,0-liter viercilinder, wel nog steeds als drie- en als vijfdeurs en naar keuze eveneens met een automaat. Voor de komst van de vierde generatie Alto (tot 2006) werd de motorinhoud vergroot tot 1,1-liter.

Suzuki nam de Alto in 2006 uit productie om vervolgens de opvolger pas in 2009 weer te introduceren. Dat model is in samenwerking met Nissan (die hem verkoopt als de Pixo) ontwikkeld. Dit model Alto was opnieuw leverbaar met een driecilindermotor (deze keer met een inhoud van 1,0-liter en 68 pk vermogen) en een automaat. Het lage brandstofverbruik van 4,4 l/100 km was een belangrijk verkoopargument. Nieuw is dat Suzuki de vijfde generatie uitsluitend levert als vijfdeurs. De sterke punten van de Alto zijn behouden gebleven: voor een bescheiden nieuwprijs koop je een betrouwbare, spaarzame auto.

In de klasse van de Alto is er een zee aan concurrenten. Voorbeelden zijn de Hyundai i10, Toyota Aygo, Ford Ka en Kia Picanto. Marktplaats biedt een ruim aanbod van bijna 1.000 Suzuki Alto occasions in alle prijsklassen.

Hoeveel weegt een Suzuki Alto?

Het gewicht van een Suzuki Alto hangt af van het bouwjaar en de serie. Zo wogen de eerste Alto's, die tussen 1981 en 1983 verkocht werden, 616 kilogram. De nieuwere typen wegen tussen de 800 en 950 kilo.

Wat voor olie moet er in een Suzuki Alto?

De beste olie voor een Suzuki Alto hangt af van het bouwjaar van de auto en van het klimaat. In het boekje van de auto staat welke soort olie erin moet. Welk merk je vervolgens kiest, maakt niet uit; zolang het type olie maar klopt.

Welke benzine gebruikt een Suzuki Alto?

Alle benzinemodellen van de Suzuki Alto kunnen sowieso met E5-benzine overweg. Is een Alto na het jaar 1991 gebouwd, dan kun je ook voor E10-benzine kiezen.

Wat kost een Suzuki Alto?

De prijs van een Suzuki Alto hangt in de eerste plaats van het model en de functies af. De nieuwprijs van de nieuwste serie Alto's ligt tussen een krappe 9.000 en een ruime 13.000 euro. Tweedehands Alto's zijn er al tussen de 500 en 600 euro.

Hoeveel kilometer kan een Suzuki Alto met een volle tank rijden?

Dit hangt af van het type Suzuki Alto waarin je rijdt. In het algemeen kun je ervan uit gaan dat nieuwe typen een heel stuk zuiniger rijden dan Alto's van zo'n 15 à 20 jaar geleden.