Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Toyota Supra Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Toyota Supra

Wil je een Toyota occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Toyota modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:


De Toyota Supra is een sportauto van het Japanse merk. Het model kwam bij ons pas op de markt met de introductie van de tweede generatie in 1982. De Supra moest het vooral opnemen tegen andere Japanse sportauto's als de Mitsubishi 3000GT, de Nissan 300ZX, de Mazda RX-7 en de Honda NSX.


In het uiterlijk van de tweede generatie Supra (1982-1985) is nog steeds het hoekige model van de Toyota Celica te herkennen waarvan de eerste generatie Supra was afgeleid. Typisch voor sportieve modellen uit de jaren tachtig zijn de klapkoplampen. Die geven in gesloten toestand de auto een goede stroomlijn, maar geven uitgeklapt juist een hogere luchtweerstand. Voor aandrijving van de Supra zorgde een 2,8-liter zescilinder lijnmotor met 170 pk.


Targadak

Van 1987 tot 1992 was de derde generatie Supra bij ons leverbaar. Het model kreeg een nieuwe carrosserie met meer afgeronde vormen. De klapkoplampen werden gehandhaafd. Ook was een versie met targadak (afneembare dakdelen om van de zon te kunnen genieten) verkrijgbaar. Toyota vergrootte de motorinhoud tot 3,0-liter en schroefde een turbo op de zes-in-lijn. Hierdoor nam het vermogen toe tot 235 pk. Dit model kreeg een facelift in 1988. Deze versies zijn te onderscheiden door de op drie pootjes staande achterspoiler. In 1991 volgde opnieuw een kleine facelift (ander Toyota-embleem en vijfspaaks lichtmetalen wielen) waarbij tegelijkertijd het motorvermogen iets werd opgeschroefd tot 238 pk.


Problemen turbomotor

Let bij de zoektocht naar een tweedehands Toyota Supra van de derde generatie goed op de pakking van de cilinderkop. Toyota had bij het monteren van de turbo verzuimd de rest van de motor aan het grotere vermogen aan te passen. Als gevolg hiervan kregen veel eigenaren te maken met een kapotte koppakking en zelfs motorschade.


Emissie-eisen

De vierde en laatste Toyota Supra kwam in 1993 op de markt. Het model is nog geproduceerd tot 2002, maar wegens strengere emissie-eisen in 1996 door Toyota van de Europese markt gehaald. De Supra kreeg een compleet ander uiterlijk en een nieuwe, veel sterkere motor. Uit dezelfde inhoud haalde de vierde generatie 330 pk. Alle bij ons geleverde generaties van de Toyota Supra waren standaard voorzien van een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat was optioneel.


Tweedehands Toyota Supra

Japanse sportauto's hebben het in verkoopaantallen bij ons altijd afgelegd tegen de Europese concurrentie. Voor een tweedehands Toyota Supra moet je dan ook goed zoeken, want ze zijn zeer zeldzaam. Toch staan op Marktplaats enkele Toyota Supra occasions te koop.

Hoe duur is een Toyota Supra?

Een nieuwe Toyota Supra koop je vanaf 61.995 euro, voor de standaard Toyota GR Supra 2.0. Prijzen voor een tweedehands Toyota Supra variëren sterk: van 6.300 euro voor een klassieker uit de jaren 80 tot 74.500 euro voor een coupé uit 2019. De prijzen hangen af van het bouwjaar, de versie, het aantal kilometers en de onderhoudsstaat.

Waarom werd de Toyota Supra gemaakt?

Toyota bracht in de jaren 80 de Supra op de markt om te concurreren met luxe merken zoals Mercedes en Audi. De Japanse markt was booming in die tijd, en dit was voor veel Japanse automerken hét moment om nieuwe markten te verkennen.

Wat kost de nieuwe Toyota Supra?

Je hebt een nieuwe Toyota Supra vanaf 61.995 euro, voor een standaard Toyota GR Supra. De prijs kan oplopen tot 86.695 euro voor een Legend Premium Coupé. Voor de vanafprijs van 61.995 euro krijg je: een 2,0-liter 4-cilinder motor met turbo, standaard 18-inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, led-koplampen en led-dagrijverlichting, een navigatiesysteem en een multimediasysteem met radio, Bluetooth en DAB+ inclusief 10 speakers.