Liggend, gebogen Vrouwelijk Naakt / Brons (Irenee Duriez)

Bewaar
€ 2.995,00
14 x bekeken sinds

Omschrijving


Beeld ontworpen en gemaakt door Irénée Duriez (onderstaand). Dit stuk betreft een bronzen beeld van een Naakte Dame, gebogen liggend, DURIEZ 4/8. Afm. (L x B x H) ca. 60 x 32 x 19 cm. We hebben nog enkele stukken van Duriez, w.o. de kleine uitvoering van "De Wind/ Uitdaging". Aanschaf- e/o taxatiewaarde: €4.500. Prijs is vraagprijs, bieden vanaf €2.250.

Umecom B.V. is gevraagd om diverse stukken uit de privé-kunstcollectie van deze opdrachtgever te verkopen. Als u liefhebber bent van unieke, zeldzame en vaak kostbare Klokken, Beelden/ Sculpturen of Schilderijen, houd onze catalogus dan in de gaten of informeer uiteraard vrijblijvend naar deze collectie. Wij zijn u graag van dienst.

Irénée Duriez - geb. Ichtegem, 14 mei 1950. West-Vlaams beeldhouwer. Irénée Duriez boetseert en tekent sinds jaren sierlijke vrouwelijke figuren. Hij maakt klassieke, realistische beelden in was die nadien in brons gegoten worden (verloren-was-techniek). Zijn torso's zijn krachtig en vol dynamiek, maar ook gevoelig en suggestief.In 't begin heeft hij gewerkt met hout, terracotta en steen, maar uiteindelijk kwam hij bij brons terecht. Hij heeft ook nog juwelen ontworpen in brons en zilver.

Zijn interesse voor beelden en beeldhouwwerk begon al van jongs af. Toen hij dertien jaar oud was kerfde hij al in hout om er een beeld uit te halen. Rond zijn 14-15 jaar begon hij te boetseren in klei en een jaar later met witte natuursteen en arduin. Hij is tot zijn veertien naar school geweest en moest toen timmerman worden van zijn vader, bij wie hij tot zijn 34 jaar gewerkt heeft.

Ondertussen is hij zich blijven bekwamen. Hij kreeg hulp van Yves Rhavé bij wie hij privé-lessen volgde van 1968 tot 1970. Hij werd ook gesteund door Livia Canestraroen Stefaan Depuydt bij wie hij stage liep op leercontract. Hij volgde ook lessen als vrije leerling aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Brugge bij Willem van Aerden, beeldhouwer, tekenaar en leraar boetseren en anatomie. Duriez exposeert voornamelijk in de kuststeden van België en in Nederland. Op de 14e mei 2000 heeft hij een Beeldentuin geopend naast zijn atelier De oude Melkerij in Ichtegem.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Gebruikt
 ● Levering: Ophalen of Verzenden

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 2 oktober 2017
  • Delfgauw (Zuid Holland)
  • *****48379
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.