Traditioneel Indiaas miniatuurschilderij olifant op zijde

Bewaar
€ 39,95
15 x bekeken sinds

Kenmerken

Kunst:
Schilderijen
Conditie:
Gebruikt
Kunststroming:
Ethnische
Periode:
>1901
Herkomst:
Azie
Levering:
Ophalen,
Verzenden

Omschrijving

Handgemaakt traditioneel miniatuurschilderij van een Koninklijke Indiase Mughal olifant. Met natuurlijk pigment geverfd op zijde. De olifant is rijkelijk belegd met sierlijke details en prachtige patronen. Het schilderij is voorzien van een gouden lijst met roze textiel. Het passe partout voegt extra diepte aan het werk toe.

Het werkje met deze vrolijke olifant is afkomstig uit Rajahstan, het noorden van India, en gemaakt in de 20e eeuw. In India wordt de olifant beschouwd als een heilig dier. Niet alleen wordt de koninklijke familie hierop vervoerd, ook lopen de versierde olifanten mee tijdens speciale optochten en ceremonies.

Een miniatuurschilderij zoals deze kan alleen door een echte vakman worden gemaakt. Vaak is een vergrootglas nodig om de details aan te brengen en wordt met een penseel met slechts één enkele haar geschilderd. De term miniatuur slaat dus niet per se op de grootte van het werk, maar de gedetailleerdheid ervan. Precisiewerk waar veel geduld voor nodig is!

Afmetingen:
Hoogte (incl./excl. lijst): 19/8 cm.
Breedte (incl./excl. lijst): 21,5/10 cm.

VANTIQ ART biedt nog een miniatuurschilderij aan (zie mijn andere advertenties).

Prijs is inclusief gratis en verzekerde verzending binnen Nederland.

Mail gerust voor vragen of meer foto's.

Bekijk de andere advertenties van VANTIQ ART voor bijzondere items van o.a. Flos, Gijs Bakker, Mark Rothko, Yasse Tabuchi en Hermes.

Bekijk de website voor meer bijzondere vintage, kunst en antiek: www.vantiq-art.com.

Meld misbruik

De reden voor je klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat je geen robot bent. Je zult onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.