Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Alfa-Romeo 166 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Alfa Romeo 166

Wil je een Alfa Romeo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Alfa Romeo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Alfa 166 was van 1998 tot 2007 het topmodel van de Italiaanse fabrikant. De vierdeurs sedan volgde de Alfa 164 op. Het model opereerde in de hogere middenklasse waar hij auto's als de BMW 5-serie, de Audi A6 en de Mercedes E-klasse tegenover zich vond. Gedurende zijn levensloop kreeg de Alfa 166 twee keer een facelift, in 2000 en in 2003.

Geen heel groot succes

Met topmodellen in de hogere middenklasse heeft Alfa helaas nooit potten kunnen breken. De stijlvolle 166 vormde daarop geen uitzondering. In bijna tien jaar tijd zijn er nog geen 100.000 van geproduceerd. De vierdeurs Alfa 166 was leverbaar met vier- en zescilinder benzinemotoren en met vier- en vijfcilinder turbodiesels. Kopers konden kiezen uit handgeschakelde versnellingsbakken met vijf of zes versnellingen of een automaat.

De eerste facelift in 2000 was vooral van technische aard, omdat de motoren niet meer voldeden aan de op handen zijnde Euro 3 emissie-eisen. Met de facelift van 2003 veranderde het ontwerp wel. Hierbij verving Alfa de wat ielig aandoende koplampen door grotere exemplaren achter helder glas. In het midden daarvan prijkte voortaan prominent de Alfa-typische, verticale grille.

Rijke uitrusting in de 166

Een pluspunt van de Alfa 166 was onder meer zijn rijke uitrusting. Er waren globaal drie aankledingsniveaus - Impression, Progression en Distinctive - die opvolgend steeds luxueuzer werden. Het basismodel was standaard al voorzien van airbags, zij-airbags en ABS met remkrachtverdeling voor de veiligheid. Centrale vergrendeling, elektrische bedienbare ramen, airco en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel droegen bij aan het comfort. Verder presteerden de meeste motoren behoorlijk stil en beschikte de Alfa 166 over een goede wegligging. Nadelen waren de wat zachte vering en de matige hoeveelheid ruimte achterin.

De Alfa 169 zou in 2008 de 166 opvolgen, maar dat is er tot nu toe (2014) nog niet van gekomen. Alfa heeft in ieder geval wel aangekondigd dat toekomstige topmodellen, net als tot begin jaren negentig, weer achterwielaandrijving krijgen. Dat is voor Alfa-liefhebbers, liefkozend Alfisti genoemd, al een hele opluchting.

Bent u op zoek naar een tweedehands Alfa Romeo 166, dan bent u op Marktplaats aan het juiste adres. Hier vindt u een groot en gevarieerd aanbod van Alfa Romeo 166 occasions.