Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Alfa-Romeo Spider Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Alfa Spider

Wil je een Alfa Romeo occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Alfa Romeo modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De cabriolet of roadster van Alfa Romeo heet al sinds 1966 Alfa Spider. Dat oermodel is tot 1993 in vier versies in productie geweest. In 1994 volgde de eerste voorwielaangedreven Alfa Spider op basis van de Alfa GTV. In 2006 kwam vervolgens de Alfa Spider op basis van de Alfa Brera op de markt. Inmiddels zijn deze laatste twee modellen al enkele jaren uit productie, maar momenteel werkt Alfa samen met Mazda aan een opvolger die eind 2015 op de markt moet komen. Concurrentie voor de Alfa Spider komt van de Mazda MX-5, de BMW Z3 en de BMW Z4.

Eerste generatie

De achterwielaangedreven Alfa Spider bestond achtereenvolgens uit de Duetto (1966-1969 - een ontwerp van Pininfarina), de Coda Tronca (tot 1983), de Aerodinamica (tot 1989) en de Serie 4 (tot 1993). Al deze modellen hadden de beschikking over viercilinder benzinemotoren met een inhoud van 1,3- tot 2,0-liter. Dit model heeft een onderscheidend gezicht door de enkele ronde koplampen, een beetje zoals de klassieke Porsche 911. Aan de achterkant viel de iets uit midden geplaatste uitlaat op.

Tweede generatie

De tweede generatie Spider (1994-2005) stond op een onderstel van Fiat en had zodoende voor het eerst voorwielaandrijving. Dit model was leverbaar met benzinemotoren met een inhoud van 1,8- tot 3,2-liter. Deze tweede generatie had een gedrongen voorkomen met een sterke wigvorm. Karakteristiek waren ook de dubbele ronde koplampen en de lichtbalk over de hele breedte van de achterkant. Dit model is ontworpen in samenwerking met Pininfarina.

Derde generatie

De derde generatie Alfa Spider (2006-2010) heeft de Alfa Brera als basis. Naast de gebruikelijke benzinemotoren (zowel vier- als zescilinders) was deze Alfa Spider voor het eerst ook leverbaar met een dieselmotor, de Alfa Spider 2.4 JTDM. Dankzij een 200 pk sterke vijfcilinder was dit model ondanks zijn dieselmotor toch tot Alfa-prestaties in staat. Het ontwerp van deze laatste Alfa Spider was van Giugiaro van Italdesign.

Nieuwe Mazda MX-5 / Alfa Spider

Begin 2013 heeft Alfa met Mazda een samenwerking gesloten om gezamenlijk de nieuwe Mazda MX-5 / Alfa Spider te ontwikkelen. Goed nieuws voor liefhebbers van het Italiaanse merk, want dit betekent dat de Alfa weer achterwielaandrijving krijgt. Ook de betrouwbaarheid komt dit ongetwijfeld ten goede. De nieuwe Spider wordt gebouwd bij Mazda in Hiroshima. Ondanks de samenwerking delen de twee modellen slechts 40% van hun onderdelen. Uiteraard heeft ieder model een onderscheidende carrosserie, maar ook voor wat betreft de motoren houden de merken vast aan eigen techniek.

Klassieke modellen en recente occasions

Als u op zoek bent naar een tweedehands Alfa Spider, dan is Marktplaats een ideaal startpunt. In het gevarieerde aanbod vindt u zelfs klassieke modellen uit de jaren zestig en zeventig. Van de meer recente Alfa Spider occasions is het aanbod enorm, zodat u makkelijk kunt vergelijken.