Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi A2 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi A2

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi A2 is een vijfdeurs mini-MPV. Audi leverde de voorwielaangedreven A2 bij ons van 2000 tot 2005. Vanwege gebrek aan succes kreeg het model geen opvolger. De Audi A2 is door een combinatie van eigenschappen vrij uniek, maar soortgelijke auto's zijn de Mercedes A-klasse, de Audi Meriva en de Renault Modus.

Aluminium

Eigenlijk is de Audi A2 moeilijk in een hokje te stoppen. Één ding is echter zeker: of je het nou een compact model noemt, een supermini of een mini-MPV, de Audi A2 was destijds samen met de Audi A8 de enige auto met een geheel uit aluminium opgetrokken carrosserie. Ondanks de wat tegenvallende verkopen is het terugkijkend dan ook een raadsel waarom het merk de A2 al na vijf jaar van de markt haalde. Zowel de Audi A2 benzine als de Audi A2 diesel had perfect in de huidige tijdgeest gepast en je moet een compleet nieuw model toch ook wat tijd gunnen.

Lage luchtweerstand

De ingenieurs hadden bij de ontwikkeling van de Audi A2 voorrang gegeven aan gewichtsbesparing en een zo laag mogelijke luchtweerstand. Tegelijkertijd zijn zuinige Audi A2 TDI-motoren en FSI-motoren ontworpen. Zowel op het gebied van brandstofverbruik als milieu presteerden deze krachtbronnen ook naar huidige maatstaven nog uitstekend.

Zuinig

Zo nam de driecilinder Audi A2 TDI gemiddeld bijvoorbeeld genoegen met 3,0 l/100 km. Om deze reden wordt dit type vaak ook Audi A2 3L genoemd, naar analogie van de gelijknamige zuinigste versie van de Volkswagen Lupo. Ook bij het diesel-topmodel (de Audi A2 1.4 TDI) bedraagt het gemiddeld verbruik, ondanks een vermogen van 90 pk, 4,4 l/100 km. De operationele kosten van een Audi A2 zijn daarom eveneens laag.

Tweedehands Audi A2

Wie een sportiever versie wilde, kon kiezen voor de topmotorisering, de Audi A2 1.6 FSI. Deze heeft dankzij een 110 pk sterke motor een topsnelheid van 202 km/u. Door al deze eigenschappen is het dan ook geen wonder dat een tweedehands Audi A2 inmiddels tot een zeer gewilde auto is uitgegroeid. Het model staat ook nog eens bekend als zeer betrouwbaar en heeft een omvangrijke standaarduitrusting.

Als nieuwe auto was de Audi A2 nooit een hardloper. Toch staat op Marktplaats een groot aantal Audi A2 occasions te koop.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Audi A2?

De Audi A2 is beschikbaar met vier of vijf zitplaatsen.

Is de Audi A2 een goede auto?

Ja, de Audi A2 is een zeer goede en veilige auto met een laag brandstofverbruik, goede rijkwaliteiten en lage onderhoudskosten.

Is de Audi A2 een toekomstige klassieker?

De Audi A2 wordt vaak genoemd als toekomstige klassieker.

Hoeveel kost het om een Audi A2 te verzekeren?

De prijs van een autoverzekering voor je Audi A2 is afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde prijs van een autoverzekering ligt rond € 300 per jaar.

Hoeveel kost een Audi A2?

Een tweedehands Audi A2 koop je al voor een bedrag tussen € 1.000 en € 5.000. Kijk hier voor een tweedehands Audi.