Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi Q3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi Q3

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi Q3 is een vijfdeurs SUV op basis van de Audi A3 en de Volkswagen Golf. Het voor- of vierwielaangedreven model opereert in het compacte segment en deelt zijn techniek met de Volkswagen Tiguan. Andere concurrenten zijn de BMW X1, de Mercedes GLK en de Volvo XC60.

Motoren

Bij zijn introductie eind 2011 leverde Audi de Q3 met twee viercilinder motoren: een 2.0 TFSI benzinemotor met 170- of 211 pk en een 2.0 TDI met 177 pk. Later breidde Audi het motorenaanbod uit met een 150 pk 1.4 TFSI-motor en een 140 pk-variant van dezelfde 2,0-liter dieselmotor. Voor de meeste uitvoeringen konden kopers kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. De topmodellen levert Audi alleen met een automaat. Standaard heeft de Audi Q3 voorwielaandrijving, maar tegen meerprijs is ook Audi's Quattro vierwielaandrijving mogelijk.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de Audi Q3 omvat onder meer airco, cruise control, een licht- en een regensensor, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels en 17 inch aluminium wielen. Een keur aan elektronische assistentiesystemen is tegen meerprijs leverbaar.

Audi RS Q3

Het topmodel van de serie is sinds begin 2014 de Audi RS Q3. De door Audi's sportafdeling Quattro ontwikkelde uitvoering is voorzien van een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor. Hij ligt ook in de Audi TT RS, maar levert in de Q3 een iets lager vermogen: 310 pk en 420 Nm trekkracht. Met deze krachtbron sprint de Q3 in 5,5 tellen van 0 naar 100 km/u. De maximum snelheid van de Audi RS Q3 bedraagt een elektronisch begrensde 250 km/u. Voor dit topmodel is bovenstaande uitrusting verrijkt met een navigatiesysteem, een Audi sound system en een diefstalalarm. Optisch onderscheidt de sportversie zich door 18 inch aluminium wielen, grijze spiegelkappen, andere bumpers, een dakspoiler, een gewijzigde grille en een ovale uitlaatpijp.

Bent u op zoek naar een tweedehands Audi Q3, dan zit u op Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Audi Q3 occasions. Op deze manier kunt u makkelijk vergelijken voordat u tot aanschaf overgaat.

Is de Audi Q3 een goede auto?

De Audi Q3 is een veilige, kwalitatieve en betrouwbare auto met heel wat interieur- en kofferruimte en een prima wegligging.

Hoeveel kost een Audi Q3?

De kostprijs van een Audi Q3 varieert afhankelijk van het bouwjaar en het kilometeraantal. Wie goed zoekt kan er voordelig één op de kop tikken.

Heeft de Audi Q3 een verwarmd stuur?

Niet alle uitvoeringen van de Audi Q3 hebben een verwarmd stuur, dit is een optie.

Heeft de Audi Q3 7 zitplaatsen?

Neen, de Audi Q3 beschikt over 5 zitplaatsen, de Audi Q7 beschikt optioneel wel over 7 zitplaatsen.

Behouden Audi Q3's hun waarde?

De Audi Q3 zakt minder snel in waarde dan de meeste andere auto's. Het is dan ook een topper van degelijke Duitse makelij!