Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi Q5 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi Q5

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi Q5 is een middenklasse SUV met vierwielaandrijving. Het vijfdeurs model kwam in 2008 op de markt en kreeg een facelift in 2012. Concurrenten van de Audi Q5 zijn de Mercedes GLK, de Volvo XC60 en - voor de topmodellen - de Porsche Macan.

Audi was in 2008 rijkelijk laat met de introductie van zijn middenklasse SUV, de Audi Q5. De BMW X3 van de grootste concurrent van het merk was al sinds 2004 leverbaar. Een Q5 deelt zijn platform en een deel van de techniek met die van de Audi A4 uit dezelfde periode. De quattro vierwielaandrijving stuurt 60% van de aandrijving naar de achterwielen. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit oplopen tot 85%. Kopers hebben keuze uit 2,0-liter viercilinder benzine- en dieselmotoren en V6 benzine- en dieselmotoren. Afhankelijk van de gekozen motor koppelt Audi deze aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, een achttraps automaat of een zeventrapsS-tronic (een versnellingsbak met dubbele koppeling die de voordelen van een handbak en een automaat combineert).

Audi MMI

Standaard beschikt de Audi Q5 over Audi's MMI-systeem (MultiMedia Interface). Hiermee kan de bestuurder vele functies, zoals het audiosysteem, het navigatiesysteem, de klimaatcontrole en de boordcomputer bedienen. Daarnaast heeft de Audi Q5 het zogenaamde Drive Select. Met dit systeem kan de bestuurder de besturings- en demperkarakteristieken van de auto aanpassen.

Audi SQ5

In 2012 kam de Audi Q5 facelift op de markt. Het model kreeg uiterlijk enkele kleine wijzigingen en de motoren werden sterker en zuiniger. Tegelijkertijd kwam Audi met een nieuw topmodel, de Audi SQ5. Verrassend voor het uithangbord van een auto is de Audi SQ5 voorzien van een dieselmotor, maar niet de eerste de beste. De 3.0 V6 TDI-motor levert dankzij twee turbo's maar liefst 313 pk en 650 Nm. Daarmee is de sprint van 0 naar 100 km/u al in 5,1 seconden geklaard. Dat zijn waarden waar een topmodel mee voor de dag kan komen.

Bent u op zoek naar een tweedehands SUV, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Audi Q5 occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Hoeveel kost het om een Audi Q5 te verzekeren?

De prijs van een autoverzekering voor je Audi Q5 is afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde prijs van een autoverzekering ligt rond € 300 per jaar.

Is de Audi Q5 een goede auto?

Ja, de Audi Q5 staat bekend als een zeer goede auto die uitstekend scoort op het gebied van comfort, stijl en prestaties.

Heeft de Audi Q5 vierwielaandrijving?

Ja, alle Q5-modellen beschikken standaard over Audi's nieuwe quattro-vierwielaandrijvingssysteem.

Hebben alle Audi Q5's een automatische versnelllingsbak?

Ja, alle Audi SQ5's beschikken over een 8-trapstiptronicautomaat.

Heeft de Audi Q5 stuurverwarming?

Stuurverwarming is beschikbaar als optie voor Audi Q5-modellen. Niet alle tweedehands Audi Q5 zijn daarom uitgerust met stuurverwarming.