Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi RS3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi RS3

De RS3 is een typische Audi. De praktische eigenschappen van een stationwagon worden gecombineerd met de sportieve trekjes van een sportauto. De sterspeler in de RS3 is het kloppende vijfcilinderhart: een 2.5 TFSI motor, die al negen keer verkozen werd tot International Engine of the Year. In 2011 kwam de eerste RS3 op de markt als 5-deurs Sportback en vanaf 2017 is hij er ook als 4-deurs Sedan en Limousine. De Audi RS Sportback kreeg in datzelfde jaar een upgrade waarmee hij zich even de snelste hatchback ter wereld mocht noemen. Inmiddels wordt-ie nipt ingehaald door de Mercedes-AMG A45 S uit de Mercedes-Benz A-Klasse. Een alternatieve hot hatch in een lagere prijsklasse is de Seat Leon Cupra ST 300 4Drive. Je moet het dan wel met één cilinder minder doen. De Audi RS3 is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar de bruikbaarheid en luxe van een normale personenauto, maar dan wel met het vermogen en de levenslust van een sportwagen.

Veiligheid

Audi heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en dat zien we terug in de Audi RS3. Met een maximale 5-sterrenscore op de Euro NCAP-veiligheidstest (European New Car Assessment Programme) komt de Audi RS3 terecht in de hoogste veiligheidscategorie. Een aantal belangrijke functies zijn:

  • ABS-remsysteem, waardoor de wielen niet blokkeren tijdens het remmen
  • Airbags aan de voorkant, zijkant en bovenkant, en bij de knieën
  • Stabiliteitsregeling (ESP), inclusief sportmodus voor gecontroleerde drifts

Aanvullende optionele functies die zowel de veiligheid als het rijcomfort vergroten zijn een dodehoekassistent, grootlichtassistent en lane assist.

Kenmerken

De 5-deurs RS3 Sportback is afgeleid van de A3 Sportback, met één duidelijk verschil: de turbomotor waarmee de Audi RS3 in recordtijd naar de 100 km/u schiet. Het verschil tussen de Sportback en de Limousine zit ‘m vooral in de achterkant. De Audi RS3 Limousine heeft het design en comfort van een limousine, en de kracht van een sportwagen. Ook de Audi RS3 Sedan is vooral uniek door zijn eigen styling. Alle uitvoeringen hebben onderstaande eigenschappen:

  • Een topsnelheid van 250 km/u, optioneel op te schroeven tot 280 km/u
  • Zeventraps S-tronic automatische transmissie met dubbele koppeling
  • Voorwielaandrijving, en een ingebouwde quattro-vierwielaandrijving die op verzoek kan worden geactiveerd

De RS3 is dan wel gecreëerd voor dagelijks gebruik, maar lijkt met zijn snelheid en karakteristieke sound rechtstreeks van de racebaan te komen.

Comfort

De RS3 is een speciale creatie. Aan de ene kant biedt hij de prettige bruikbaarheid die je van een doorsnee familievoertuig zou verwachten. Aan de andere kant heeft hij de bravoure van een turbosportwagen. Een ongeleid projectiel is hij echter niet, want met een uitstekende tractie en fijne rijdynamiek rijdt de RS3 heerlijk. Zijn uiterlijk is vrij bescheiden en wordt vooral gekenmerkt door de vergrote wielkasten, stevige schouders, opvallende koelgaten in de voorbumper en een dubbele uitlaat. Een aantal extra features die afhankelijk van de exacte uitvoering aanwezig zijn in de auto voor een nóg lekkerder ritje:

  • De Audi virtual cockpit: een 12,3 inch instrumentenpaneel dat alle belangrijke informatie digitaal toont
  • 705 watt Bang & Olufsen geluidssysteem met 14 speakers voor een unieke geluidservaring
  • Hightech, online infotainmentsysteem met LTE-technologie en Audi phone box

Op zoek naar een praktische, comfortabele auto met een vlammende motor én een modern design? Dan zit je in de Audi RS3 waarschijnlijk goed.

Hoe betrouwbaar is de Audi RS3?

Audi staat bekend voor betrouwbaarheid en de RS3 is een betrouwbare auto.

Hoeveel kost de Audi RS3?

De prijs voor een tweedehands Audi RS3 is afhankelijk van het bouwjaar en de staat.

Hoe snel is de Audi RS3?

De Audi RS3 2018 bereikt een maximumsnelheid van 250 km/u.

Welk soort motor heeft de Audi RS3?

De Audi RS3 heeft een 2,5-litermotor en is enkel beschikbaar als benzinemotor.

Welke turbomotor heeft de Audi RS3?

De Audi RS3 heeft een krachtige 5-cilinderturbomotor die tot uitstekende prestaties in staat is.