Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi RS6 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi RS6

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Het meest exclusieve en snelle model Audi A6 is de vierwielaangedreven Audi RS6. Het merk presenteerde de eerste generatie in 2002 als opvolger van de Audi S6. Audi heeft de RS6 geleverd als vierdeurs sedan en als vijfdeurs stationwagon. De Audi RS6 concurreert met de BMW M5, de Mercedes E-klasse AMG en de Cadillac CTS-V.

Sportversies

BMW was met de afdeling Motorsport (oprichting 1972) een van de eerste fabrikanten die op grote schaal van doorsnee modellen supersportieve versies ging ontwikkelen. Grote concurrent Audi heeft met de afdeling Quattro (vanaf 1983) eveneens een dergelijk bedrijfsonderdeel (Quattro is tevens de naam van Audi's vierwielaandrijving). De specialistische kennis van deze afdeling is nodig om de auto met het enorme vermogen van de dikke motor om te kunnen laten gaan. Het prestatiepotentieel vereist aanpassingen aan onderstel, besturing, remmen en carrosserie. Hierdoor, en door de lage productieaantallen, kost een Audi RS6 minstens drie keer zoveel als het instapmodel van de A6.

Automaat standaard

De eerste Audi RS6 (2002-2004) had een 450 pk en 560 Nm sterke 4,2-liter V8. Ondanks een gewicht van bijna twee ton is de RS6 hierdoor in staat om in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. De topsnelheid van de Audi RS6 is altijd begrensd op 250 km/u. Iedere RS6 had standaard een automaat. Een handgeschakelde versnellingsbak leverde Audi niet.

Motor uit de Lamborghini Gallardo

Vier jaar na de eerste RS6 presenteerde Audi de tweede generatie. Deze was voorzien van dezelfde V10 als de Lamborghini Gallardo (Audi heeft het Italiaanse sportautomerk in 1998 ingelijfd). De cijfers van de 5,0-liter V10 zijn nog indrukwekkender: een vermogen van 580 pk en 650 Nm trekkracht. Hierdoor kon een halve seconde van de 0-100-tijd worden afgesnoept.

Alleen als Avant

De derde Audi RS6 is sinds 2013 op de markt. Deze auto is voor het eerst alleen leverbaar als stationwagon. Audi grijpt voor dit model terug op een V8, maar deze keer met een inhoud van 4,0-liter en twee turbo's. Het vermogen is met 560 pk gelijk aan dat van de eerste V8, maar met 700 Nm is er flink meer trekkracht beschikbaar. Mede hierdoor weet Audi de acceleratietijd terug te brengen tot 3,9 seconden. Kopers van de laatste twee generaties Audi RS6 kunnen tegen meerprijs de topsnelheid laten begrenzen op 280- of zelfs 305 km/u, in plaats van de standaard 250 km/u.

Tweedehands Audi RS6

Het zal niet verbazen dat de Audi RS6 niet alleen een uiterst kostbare, maar ook een heel zeldzame auto is. Toch staan op Marktplaats enkele tientallen Audi RS6 occasions te koop, meestal voor een fractie van de nieuwprijs. Koop een tweedehands Audi RS6 echter nooit zonder een uitgebreide proefrit te maken. Beter nog is het om een dergelijk snelle auto bij een onafhankelijk autobedrijf te laten nakijken voor u tot aanschaf over gaat. Een sluitende kilometerhistorie is tevens een vereiste.

Hoeveel kost een Audi rs6?

Een nieuwe Audi rs6 vindt u wellicht niet onder € 100.000. Ook tweedehands betaalt u nog een stevige prijs voor deze sportieve topper.

Wat is de topsnelheid van de Audi rs6?

Een Audi rs6 uitgerust met het Dynamic Plus-pakket haalt een topsnelheid van 305 km/u.

Welke motor zit er onder de motorkap van de Audi rs6?

De vierde generatie van de Audi rs6 is uitgerust met een 4l-V8-turbomotor, goed voor 600 pk.

Is de rs6 een superauto?

Veelzeggend is dat 'rs' staat voor 'RennSport' (= racesport). Deze topper van Audi staat zijn mannetje tegenover concurrenten als de BMW Alpina B5 en de Mercedes AMG.

Wat bevat het Dynamic Pack van de rs6?

Het Dynamic Pack omvat onder meer adaptieve dempers, dynamische besturing, sportdifferentieel en carbon-keramische remmen. Het vormt een leuke toegevoegde waarde voor wie er een dynamische rijstijl op nahoudt.