Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi S3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi S3

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi S3 is een sportieve uitvoering van de Audi A3. Het is een compacte middenklasser die de fabrikant door de jaren heen heeft geleverd als drie- en vijfdeurs hatchback, als vierdeurs sedan en als cabriolet. De eerste Audi S3 kwam in 1999 op de markt. Concurrenten van de Audi S3 zijn de BMW 130i, de Seat Leon Cupra en de Volkswagen Golf R32 / Volkswagen Golf R.

Tot in 2011 de Audi RS3 op het toneel verscheen, was de Audi S3 het sportieve topmodel van de Audi A3. De verschillende generaties hebben een sterke motor en een uitrusting die weliswaar sportief is, maar tegelijkertijd tegemoet komt aan de wensen van de verwende automobilist. Zo onderscheidt een Audi S3 zich optisch door grotere lichtmetalen wielen, andere bumpers, grijs gespoten zijspiegels, verbrede wielkasten, een dakspoiler, een dubbele uitlaat en Recaro sportstoelen. Op comfortgebied had de S3 de maximale uitrusting die op een Audi A3 mogelijk was, zoals elektrische bediening van bijna alles (inclusief de stoelverstelling), automatische airco en cruise control.

Geen automaat

De eerste Audi S3 (1999-2003) is alleen als driedeurs hatchback geleverd. De auto beschikte over een 210 pk 1,8-liter turbomotor. Deze krachtbron werd ook gebruikt in de Audi TT, de Volkswagen Golf en de Seat Leon. Met de handgeschakelde zesversnellingsbak (een automaat was niet mogelijk) was een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden mogelijk. De topsnelheid bedroeg 238 km/u. Kort na de facelift van 2001 steeg het vermogen van de S3 met 15 pk en werden de prestaties een fractie beter.

Audi S3 Sportback

Van 2006 tot 2012 was de tweede Audi S3 leverbaar, deze keer ook als vijfdeurs hatchback, Audi S3 Sportback genaamd. Beide carrosserievarianten hebben een 2,0-liter turbomotor met 265 pk en 350 Nm trekkracht. De acceleratietijd verbeterde met 1,4 seconden en de topsnelheid was begrensd op 250 km/u. Voor dit model bood Audi optioneel wel een automaat aan.

Ook sedan en cabriolet

De derde Audi S3 is er sinds 2013. Het modellenaanbod werd uitgebreid met een vierdeurs sedan en een cabriolet. Alle uitvoeringen beschikken over dezelfde motor als zijn voorganger, maar nu met een vermogen van 300 pk en 380 Nm trekkracht. Afhankelijk van de carrosserievariant kon de sprinttijd van 0 naar 100 km/u worden teruggebracht tot 4,8 seconden. Audi handhaafde de begrensde topsnelheid.

Tweedehands Audi S3

Het prestatiepotentieel maakt de Audi S3 een kostbaar model, wat er weer voor zorgt dat het merk van dit type slechts kleine aantallen verkoopt. Desondanks staan in het enorme advertentieaanbod van Marktplaats ook enkele tientallen Audi S3 occasions te koop. Bij dit soort sportieve auto's is het belangrijk dat u voor aankoop extra let op onderdelen als de motor, de versnellingsbak en de wielophanging. Ook de onderhoudshistorie en liefst een gesloten kilometerhistorie zijn belangrijk. Laat de auto desnoods door een onafhankelijke garage nakijken voor u tot aanschaf overgaat.

Is de Audi S3 een goede auto?

Audi heeft een zeer goede reputatie, alle modellen scoren 5 uit maximaal 5 sterren op de Europese NCAP veiligheidstest.

Hoeveel remkracht heeft een Audi S3?

De Audi S3 heeft een 2.0-liter viercilinder TFSI turbomotor, en deze levert tussen de 1.800 en 5.500 rpm.

Heeft de Audi S3 een tweecilinder turbomotor?

De Audi S3 heeft een 2.0-liter viercilinder TFSI turbomotor. Je vindt meer sportwagens hier.

Heeft de Audi S3 vierwielaandrijving?

De Audi S3 heeft vierwielaandrijving en ook een razendsnel schakelende "S-Tronic" versnellingsbak.

Is de Audi S3 een sportauto?

Met zijn sportief uiterlijk en vermogen tot 300 pk is de Audi S3 is zeker en vast een sportauto.