Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi S5 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi S5

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi S5 is sinds 2007 op de markt. Het is een sportieve, vierwielaangedreven uitvoering van de Audi A5 die het merk onder het topmodel, de Audi RS5, positioneert. De fabrikant levert de S5 als vijfdeurs hatchback, als coupé en als cabriolet. De Audi S5 concurreert met de Mercedes C 350 en de BMW 335i.

Audi S5 Coupé

In 2007 kwam de Audi S5 Coupé beschikbaar. Audi produceerde deze uitvoering tot 2011 met een 4.2 V8. Deze motor, die Audi ook heeft gebruikt in de A6, de A8 en de Q7, leverde een vermogen van 354 pk en had 440 Nm trekkracht. Af-fabriek koppelde Audi de V8 aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een automaat was optioneel leverbaar. Met deze motor klaart de Audi S5 de 0-100 km/u-sprint in 5,1 seconden om door te kunnen stomen naar een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Audi S5 Sportback

Twee jaar na de Audi S5 Coupé presenteerde het merk de S5 Cabriolet en de S5 Sportback, een vijfdeurs hatchback. Beide carrosserievarianten zijn gebaseerd op de destijds nieuwe Audi A4. Voor aandrijving zorgt een 3.0 V6 met compressor. Die levert 333 pk en heeft eveneens 440 Nm tot beschikking. Audi levert deze zescilinder alleen in combinatie met een automaat met dubbele koppeling.

Luxe uitrusting

De Audi S5 onderscheidt zich niet alleen technisch van de Audi A5. Om het prestatiepotentieel te benadrukken is deze uitvoering herkenbaar aan zilvergrijs gespoten buitenspiegels, gewijzigde bumpers, een andere grille en vier uitlaatpijpen. Binnenin zijn eveneens sportieve elementen verwerkt zoals met leer beklede sportstoelen. Toch is de S5 geen puur sportieve auto. Daarvoor heeft Audi immers de RS5. Hij krijgt van Audi dan ook een luxe uitrusting mee bestaande uit onder meer elektrische bediening van zo'n beetje alles dat te bewegen is, klimaatcontrole, cruise control, een regensensor en een schuif-/kanteldak.

Tweedehands Audi S5

Hoewel de Audi S5 door zijn hoge nieuwprijs een exclusieve auto is, staan op Marktplaats tientallen Audi S5 occasions te koop. Door het prestatieniveau zijn de onderhouds- en de kilometerhistorie bij dit soort auto's echter nog belangrijker dan bij de aanschaf van doorsnee modellen. Om geen spijt te krijgen van de aanschaf van een tweedehands Audi S5 raden wij daarom aan de auto voor aankoop door een onafhankelijke garage te laten nakijken.