Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Chevrolet Cruze Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Chevrolet Cruze

Wil je een Chevrolet occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Chevrolet modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

GM (het Amerikaanse General Motors) kocht in 2002 de Koreaanse autofabrikant Daewoo. Vanaf 1 januari 2005 veranderde het de merknaam voor West-Europa in Chevrolet. De Chevrolet Cruze volgde in 2009 de Chevrolet Nubira en de Chevrolet Lacetti op.

Compacte middenklasser

De Chevrolet Cruze is een compacte middenklasser. Het model was vanaf 2009 leverbaar als vierdeurs sedan. Deze kreeg in 2011 gezelschap van een vijfdeurs hatchback. In 2012 werd het programma gecompleteerd met een stationwagon.

Uitvoeringen

De inmenging van Opel was duidelijk merkbaar in het leverprogramma. Voor het eerst waren alle varianten leverbaar met een ruime keus uit zowel benzine- als dieselmotoren. Er waren alleen viercilinders, maar met zeer uiteenlopende specificaties, zodat er voor ieder wat wils was. Standaard waren alle krachtbronnen gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar tegen meerprijs was een automaat eveneens te bestellen, zelfs op de kleinste motorvariant, de 1.4 benzine. Waar de Opel dieselmotoren opvallen door relatief geringe geluidsproductie, goede prestaties en een laag verbruik, overtuigen de benzinemotoren helaas niet. Ze zijn redelijk luidruchtig, niet erg krachtig en lusten een slok.

Uiterlijk

Voor welke carrosserievorm u ook kiest, ook het uiterlijk van de Chevrolet is helemaal bij de tijd. Een agressief front, gewelfde wielkasten en verlichting achter helder glas kenmerken het ontwerp. Aan de binnenkant neemt de Cruze een goede eigenschap van zijn voorganger over: de hoofd- en beenruimte achterin is ruim voldoende. Ook het weggedrag is vooruit gegaan. Hij is niet meer zo zacht geveerd en voelt steviger en daardoor vertrouwenwekkender aan dan de Nubira ooit heeft gedaan.

Van alle drie carrosserievarianten van de Chevrolet Cruze biedt Marktplaats een ruim occasionaanbod. Als u gaat rondneuzen kunt u ook enkele van zijn concurrenten in overweging nemen: de Opel Astra, de Subaru Impreza, de Peugeot 308 en de Toyota Corolla.