Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen C1 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën C1

Wil je een Citroën occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Citroën modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • Drie- of vijfdeurs auto uit het supermini-segment
  • Technisch identiek aan de Peugeot 107 en Toyota Aygo
  • Introductie in 2005, facelifts in 2009 en 2012
  • Driecilinder benzinemotor
  • Wegenbelastingvrij dankzij lage CO2-uitstoot

De Citroën C1 is het resultaat van een samenwerking tussen PSA (het moederbedrijf van Citroën en Peugeot) en Toyota. Om ontwikkelingskosten te drukken hebben de fabrikanten gezamenlijk een supermini ontwikkeld die in 2005 als Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo op de markt is gekomen. De drie modellen zijn technisch identiek, maar hebben een eigen gezicht. Ze lopen gebroederlijk naast elkaar van de band in een compleet nieuwe fabriek in Tsjechië. Het Franse PSA laat de productie wijselijk aan betrouwbaarheidskoning Toyota over, Citroën is verantwoordelijk voor de inkoop. De vierzitters zijn leverbaar in drie- of vijfdeursuitvoering. Ze worden gebouwd met een driecilinder benzinemotor en een viercilinder dieselmotor, maar in ons land is alleen de benzinevariant leverbaar. Reden is dat de benzinemotor al zo zuinig is, dat het hier, vanwege de voor diesels hogere wegenbelasting, pas loont om de diesel te rijden als je er vele tienduizenden kilometers per jaar mee rijdt. Juist dat plegen mensen met auto's van dit formaat niet snel te doen.

Motor van Daihatsu

De 1,0-liter driecilindermotor komt van Daihatsu, de fabrikant waar Toyota sinds 1999 een meerderheidsbelang van 51 procent in heeft. Met een vermogen van 68 pk is een topsnelheid van 157 km/u mogelijk. Haast moet je in een auto als deze dan ook niet hebben. Door het kleine formaat en de roffel van de driecilinder nemen met het toenemen van de snelheid, het comfort en het veiligheidsgevoel rechtevenredig af. De motor is leverbaar in combinatie met een handgeschakelde vijfbak of een semi-automaat. Om mee te manoeuvreren en voor gebruik in de stad is de Citroën C1 ideaal. Hij meet slechts 3,5 meter, dus een geschikte parkeerplek is nooit ver weg.

Standaarduitrusting Citroën C1

De eerste versie van de Citroën C1 was bij ons leverbaar als Séduction of Ambiance. De standaarduitrusting bestond onder meer uit twee airbags (voor zowel bestuurder als passagier), stuurbekrachtiging, een verstelbaar stuur en een neerklapbare achterbank.

Twee keer facelift voor Citroën C1

Citroën gaf de C1 in 2009 een facelift. Hij kreeg nieuwe bumpers en een andere grille, in lijn met de andere modellen van Citroën. In 2012 volgde een tweede facelift. De C1 werd opnieuw voorzien van een gewijzigde bumper en kreeg daarnaast LED-dagrijverlichting.

Vanaf 2014: opvolger van de Citroën C1

Mede door de belastingvrijstelling van de C1 is de auto in ons land een groot succes voor Citroën. Met bijna 10.000 verkochte exemplaren staat de C1 op de tiende plaats in de verkoopstatistieken van 2012. Ook Europees gezien gaat de verkoop van het drietal zo goed dat de fabrikanten al hebben aangekondigd dat de opvolgers van de drie modellen in 2014 op de markt komen.

Concurrentie van de Citroën C1

Hoewel voor fabrikanten en dealers de marges op kleine auto's minimaal zijn, woedt in het supermini-segment een stevige strijd. Behalve van de twee broers van de drieling komt de concurrentie van de Fiat Panda, de Ford Ka, de Renault Twingo, de Hyundai i10, de Kia Picanto en de Chevrolet Matiz.

Tweedehands Citroën C1

Doordat de Citroën C1 al vanaf zijn introductie in 2005 een enorm verkoopsucces was, is er een ruim aanbod aan occasions van dit model. Op marktplaats staan bijna 700 tweedehands Citroën C1 te wachten op een nieuwe eigenaar, dus het is een echte kopersmarkt. Prijzen starten vanaf ongeveer 3.000 euro.

Is de Citroën c1 een goede auto?

De Citroën c1 is een kleine en praktische stadsauto. Veel gezinnen gebruiken hem als tweede of zelfs derde auto voor korte verplaatsingen.

Is de Citroën c1 een dure auto op het vlak van verzekering?

De Citroën c1 behoort met zijn 1.4l-dieselmotor of 1.0l-benzinemotor met amper 68 pk tot de goedkopere auto's op het vlak van verzekering.

Hoeveel liter brandstof verbruikt de Citroën c1 per 100 kilometer?

De Citroën c1 is een heel zuinige auto met een stedelijk verbruik van 5l/100 km. Buiten de stad daalt dat verbruik zelfs tot gemiddeld 3,6l/100 km.

Heeft de Citroën c1 achterwielaandrijving?

Nee, de Citroën c1 is een voorwielaangedreven auto.

Is de Citroën c1 uitgerust met een alarm?

Ja, de Citroën c1 is verkrijgbaar met een alarm.