Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen C3 Picasso Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën C3 Picasso

In 2008 introduceerde Citroën de C3 Picasso als derde mini-MPV (Multi-Purpose Vehicle) in de Picasso-reeks. Net als zijn voorgangers heeft deze veelzijdige auto een hoge daklijn en veel ruimte, wat hem uitermate geschikt maakt als gezinsauto. Bovendien is hij door zijn kleine draaicirkel makkelijk door stad en land te manoeuvreren, en is zijn motor zuinig zonder aan kracht in te boeten. De Citroën C3 Picasso-occasion is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: de Séduction als basismodel, de Aura (in 2011 vervangen door Tendance) met aanvullende comfort- en veiligheidsopties, en de Exclusive als opper-Picasso. De stijlvolle MPV deelt zijn segment met vergelijkbare modellen als de Nissan Note, Renault Modus en Opel Meriva. De Citroën C3 Picasso werd in 2017 opgevolgd door de Citroën C3 Aircross, een compacte SUV.

Veiligheid

Met vier van de vijf sterren die de C3 Picasso ontving na de botstesten van de Euro NCAP (New Car Assessment Programme) scoort hij over het algemeen goed op veiligheid. Ook de ANWB heeft de rijeigenschappen van de C3 Picasso als veilig beoordeeld. Als aanvulling op het antiblokkeersysteem, een noodremsysteem en voorairbags als basisuitrusting, zijn er verschillende extra veiligheidsfuncties verkrijgbaar:

Door een zachtaardige wegligging, lichte sturing en ultieme wendbaarheid is zijn weggedrag voorbeeldig. Ook snelle bochten en onverwachte uitwijkacties worden moeiteloos opgevangen. Er is dus weinig om je zorgen over te maken.

Kenmerken

De C3 Picasso is met zijn harmonieuze combinatie van hoekige lijnen en vloeiende rondingen een bijzondere verschijning. Zijn stoere koplampen en forse schouderlijnen zorgen voor een robuust tintje. Hij staat op het platform van de Peugeot 207 en dat is te merken aan zijn solide weggedrag. We hebben een aantal technische specificaties voor je op een rij gezet:

  • De MPV heeft standaard een handgeschakelde transmissie, maar sommige uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar als Citroën C3 Picasso-automaat
  • Hij heeft meestal een benzinemotor (1.4 VTI of 1.6 VTI), soms een dieselmotor (1.6HDiF)

Ook het interieur mag er zijn. Hiervoor is gebruikgemaakt van mooie materialen, en ook over details als een digitale snelheidsmeter is goed nagedacht.

Comfort

Hoewel de C3 Picasso vanbuiten compact lijkt, is hij vanbinnen juist ontzettend ruim. Zowel kinderen als volwassenen zitten achterin comfortabel. Eenmaal op weg profiteer je van de driedelige panoramische voorruit, die zorgt voor een fantastisch zicht op de weg en bijdraagt aan een ongekend ruimtelijk gevoel. Zijn bijnaam ‘de Spacebox’ verdient hij dubbel en dwars en ook aan comfort ontbreekt het niet:

  • Glazen panoramadak voor nog meer gevoel van ruimte (optioneel)
  • Een royale kofferbak van 385-500 liter (of 1506 liter met neergeklapte achterbank) en opbergvakjes in alle hoekjes en gaatjes
  • Flexibel in te delen interieur: in hoogte verstelbare laadvloer en individueel te verschuiven en in te klappen stoelen achterin

Eén minpuntje dat door bestuurders wordt genoemd is de matige kwaliteit van de radio. Deze Picasso heeft echter zo veel te bieden dat we dat graag door de vingers zien.