Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Citroen Saxo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Citroën Saxo

Wil je een Citroën occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Citroën modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • Drie- en vijfdeurs hatchback uit het supermini-segment
  • Opvolger van de Citroën AX
  • Voorganger Van de Citroën C2 en C3
  • Op de markt van 1996-2003
  • Facelift in 1999
  • Viercilinder benzinemotoren en een viercilinder dieselmotor

De Citroën Saxo volgde in 1996 de Citroën AX op in de kleine compacte klasse, die van bijvoorbeeld de Volkswagen Polo. Het model is afgeleid van de Peugeot 106 waarmee het de techniek en veel plaatwerk deelt. Die auto was op dat moment al vijf jaar op de markt was. Citroën leverde de Saxo als drie- of vijfdeurs hatchback.

Motoren

Kopers van de Citroën Saxo konden kiezen uit vier benzinemotoren met een inhoud van 1,0- tot 1,6-liter. Het vermogen van deze viercilinders liep uiteen van 50- tot 120 pk voor het topmodel, de Citroën Saxo VTS. Voor kilometervreters was er ook een viercilinder dieselmotor met een houd van 1,5-liter. Die produceerde een vermogen van 58 pk.

Standaarduitrusting Citroën Saxo

Omdat het een basismodel was dat gezien de vele concurrentie vooral op prijs moest concurreren hield de standaarduitrusting van de Citroën Saxo niet over. Met een airbag voor de bestuurder en een neerklapbare achterbank hield het wel op. Gelukkig nam de uitrusting met de uitvoering snel toe zodat verder in de prijslijst ook de passagier een airbag kreeg. Comfortverhogende zaken als centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare ramen behoorden dan ook tot de mogelijkheden evenals airco.

Facelift Citroën Saxo

Citroën gaf de Saxo in 2000 een facelift die het anonieme uiterlijk erg goed deed. Met rondere vormen, en groter koplampen ziet deze Saxo er wat volwassener uit. Ook de achterlichten kregen een nieuw ontwerp. Binnenin bleef alles echter grotendeels bij hetzelfde.

Concurrentie van de Citroën C2

De Citroën Saxo heeft een hele waslijst aan concurrenten die ook het overwege waard zijn. Ten eerste natuurlijk zijn twee-eiige tweelingboer, de Peugeot 106. Omdat die veel langer op de markt is, staan er ook wat meer Peugeot 106 occasions op Marktplaats, bijna 550 stuks. Ook auto's als de Opel Corsa, Fiat Panda, Ford Ka, Nissan Micra, Renault Twingo en Chevrolet Matiz (Daewoo Matiz) vallen in dezelfde klasse.

Tweedehands Citroën Saxo

Wil je een nieuwe auto kopen en heb je een klein budget, dan is de Citroën Saxo zeker het overwegen waard. Omdat hij al even op de markt is, starten prijzen voor een tweedehands Citroën Saxo al rond de 500 euro. Vanwege zijn lage gewicht zijn de vaste kosten in de vorm van wegenbelasting ook nog eens te overzien. Door de wat oudere motoren is hij echter niet zo zuinig als je misschien van zo'n kleine, lichte auto zou verwachten. Marktplaats is de perfecte start voor een zoektocht. Er staan dik 400 Citroën Saxo occasions te koop.