Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Daihatsu Charade Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Daihatsu Charade

Wil je een Daihatsu occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Daihatsu modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Daihatsu heeft de Charade tussen 1977 en 2000 in vier verschillende modelgeneraties geproduceerd. Vlak voordat Daihatsu in januari 2013 stopte met de levering van auto's in Europa, maakte het merk nog een nieuw model bekend: dat werd in 2011 de vijfde generatie Charade. Feitelijk was dit een Toyota Yaris met Daihatsu-emblemen. Toyota heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in zijn kleinere Japanse collega-fabrikant.

Uitvoeringen

Daihatsu heeft de Charade door de jaren heen geleverd als vierdeurs sedan en als drie- en vijfdeurs hatchback. Tijdens zijn lange productietijd is de Charade geleverd met meerdere benzinemotoren en er zijn zelfs enige dieselmotoren in het compacte model geleverd. In ons land waren vooral de modellen met 1,0- en 1,3-liter benzinemotor populair. Mede door de optioneel te bestellen automaat deed de Charade het altijd vooral goed bij een wat oudere doelgroep. Voor sportievelingen was er zelfs een Daihatsu Charade GTI (met 1,0-liter turbomotor), de latere Charade GTI had een 1,6-litermotor.

Zuinig en goedkoop

Pluspunten van de Charade zijn het spaarzame brandstofverbruik en de lage vaste kosten. Dankzij het lage gewicht is de af te dragen wegenbelasting evenredig laag en de onderhoudskosten zijn te overzien. Vanaf de derde generatie (geïntroduceerd in 1987) beschikt de Charade bovendien over betrouwbare techniek afkomstig van Toyota. Het rij- en stuurgedrag zijn voor een dergelijk kleine auto goed en het interieur is verrassend ruim. Minpunten zijn het wat stugge onderstel en de rumoerige motor. Ook de stoelen van de verschillende modellen overtuigen niet altijd.

Concurrentie

Concurrentie voor de Daihatsu Charade komt vooral van de Opel Corsa, de Volkswagen Polo, de Skoda Felicia en natuurlijk de Toyota Yaris. Bent u op zoek naar een tweedehands Daihatsu Charade of een soortgelijk model, dan vindt u op Marktplaats van al deze modellen een zeer divers aanbod.