Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Daihatsu Cuore Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Daihatsu Cuore

Wil je een Daihatsu occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Daihatsu modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Daihatsu Cuore is al sinds 1980 op de markt. Verdeeld over zeven modelgeneraties heeft Daihatsu al meer dan vijf miljoen exemplaren van de supermini geproduceerd.

Doelgroep

Net als bij de Volkswagen Lupo is de Cuore vooral geliefd bij een vrouwelijk koperspubliek. Vergeleken met zijn voorgangers is de zevende Cuore (geïntroduceerd in 2007), met een lengte van 3,47 meter, bijna een volwassen auto te noemen. De Cuore biedt met stuurbekrachtiging en vijf airbags al in de basisuitvoering comfort en veiligheid. Het vierdeurs model (voorgaande Cuores waren ook met twee portieren te bestellen) biedt plaats aan vier personen. Met de verschuifbare achterbank (standaard op de duurdere Trend-uitvoering) is voor de achterpassagiers een opvallende hoeveelheid beenruimte te creëren. De inhoud van de kofferbak varieert dan van 165-215 liter.

Onder de motorkap

Voor aandrijving zorgt een 1,0-liter benzinemotor. De driecilinder levert 70 pk. Daihatsu gaat er prat op dat de Cuore hiermee een van de zuinigste benzine-auto's is: 4,4 l/100 km. Hij hoeft dan ook slechts 765 kg aan te drijven. Daardoor zijn de prestaties best om over naar huis te schrijven: 0-100 km/u klaart de Cuore in 11,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 160 km/u. Voor bestuurders die schakellui willen rijden heeft Daihatsu ook een automaat als optie.

Uitvoeringen

De Daihatsu Cuore kent twee uitvoeringen: de Trend en de Premium. De Trend is het voordelige basismodel met ABS, twee airbags voorin en een ruitenwisser achter. De Premium voegt daar onder meer elektrisch bedienbare ramen voor en zijspiegels, radio-/cd-speler en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en dito stuurkolom aan toe. Airco was optioneel.

Occasions

Op Marktplaats staan een kleine 400 Daihatsu Cuore occasions. Kopers die een Daihatsu Cuore overwegen, kunnen in het ruime aanbod auto's op Marktplaats ook eens kijken naar enkele van zijn concurrenten, de Kia Picanto, Toyota Aygo en Volkswagen Up.