Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Daihatsu YRV Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Daihatsu YRV

Wil je een Daihatsu occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Daihatsu modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

In 2001 introduceerde Daihatsu de YRV als opvolger van de Daihatsu Gran Move. YRV staat voor Young Recreational Vehicle. Met een vlotter ontwerp en sportieve rij-eigenschappen wilde Daihatsu met de YRV een wat jonger koperspubliek aanspreken. De Daihatsu Materia volgde eind 2006 de YRV op.

Voor de Europese markt

De YRV is de eerste Daihatsu die het Japanse merk heeft ontworpen met de Europese koper in gedachten. Dat is duidelijk te zien aan de scherpe belijning van de carrosserie, zeker in vergelijking met de andere, wat oubollig aandoende modellen van de fabrikant. Met een lengte van 3,77 meter is de Daihatsu YRV ongeveer even lang als een Volkswagen Polo. De ruimtewinst zit hem dan ook in de hoogte en vooral in de hoofdruimte voor de achterpassagiers. Verwacht in de YRV geen slimmigheden om de binnenruimte zo goed mogelijk te benutten. Slechts de duurdere uitvoeringen hadden de beschikking over een verschuifbare achterbank (neerklappen is uiteraard wel standaard) en daar blijft het voor wat betreft multifunctionaliteit bij. Op het gebied van veiligheid biedt de duurste uitvoering iets unieks in deze klasse: naast de zij-airbags, is die eveneens voorzien van gordijnairbags.

Onder de kap

Kopers van de Daihatsu YRV kunnen kiezen uit twee benzinemotoren: een 1,0-liter driecilinder en een 1,3-liter viercilinder. In 2002 kwam bovendien een topmodel beschikbaar met een 1,3-liter turbomotor, de Daihatsu YRV Turbo. Met 129 pk en 170 Nm zorgde die voor uitstekende prestaties (0-100 km/u in 8,4 sec. en een top van 195 km/u). In lijn met de prestaties is het interieur voorzien van sportstoelen. Verder zijn op deze uitvoering ABS, centrale vergrendeling en elektrisch bedienbare ramen standaard.

Tweedehands

Heeft u interesse in een tweedehands Daihatsu YRV, dan kunt u ook enkele van zijn concurrenten in overweging nemen, bijvoorbeeld de Suzuki Wagon R+, Mitsubishi Space Star of de Honda Jazz. Op Marktplaats vindt u van al deze modellen een uitgebreid aanbod occasions.