Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat 500X Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat 500X

De 500 is een van de meest iconische wagens die het Italiaanse automerk Fiat op de markt bracht. Tussen eind jaren 50 en eind jaren 70 was het model dan ook non-stop in het straatbeeld aanwezig. In 1977 haalde Fiat de klassieker definitief uit de productie, maar de auto bleef populair. In 2007 besloot de autofabrikant het model weer terug te halen en hem enkele jaren later, in 2014, als basis te gebruiken voor een ruimere crossover: de Fiat 500X. Fiat duikt hiermee, net als de Mazda CX-3 en de Renault Captur, in het segment van de compacte middenklasse SUV. In 2018 kreeg het model een make-over, waarbij vooral de motor een stevige update kreeg. Ben je op zoek naar een ruime middenklasse SUV die het ook goed doet in de stad, dan is een Fiat 500X-occasion het overwegen waard. 

Veiligheid

Wie op zoek is naar een Fiat 500X-occasion, raden we aan rekening te houden met het bouwjaar. Waar de eerste versie niet heel bijzonder was op het gebied van veiligheidsaccessoires, deed de fabrikant hiervoor extra moeite bij het vernieuwde model van 2018. Zo komt de nieuwere Fiat 500X met de volgende standaarduitrusting:

Optioneel kun je beroep doen op onder andere:

  • Adaptieve cruise control, die de constante snelheid automatisch aanpast om de afstand tot het voorliggende voertuig te bewaren
  • Blind Spot Alert: dodehoekdetectie
  • Rear Cross Path Detection: waarschuwt je voor kruisend verkeer
  • Autonomous Emergency Brake: automatische noodremassistent 

Kenmerken

De 500X is, in tegenstelling tot zijn voorloper, uitsluitend te koop met vijf zitplaatsen. Ondanks het compacte stadsmodel heeft de X een opvallend ruim interieur, wat hem tot een ideale gezinswagen maakt. Het frivole uiterlijk van de oorspronkelijke Fiat 500 werd bewaard en in een sportiever jasje gestoken. Wie op zoek is naar een Fiat 500X-occasion, kan de volgende kenmerken verwachten:

  • Vijf submodellen: de Fiat 550X Cross, Supersport, Sport, City Cross en Lounge
  • Standaard voorwielaandrijving
  • Manuele versnelling
  • LED-lampen voor dagrijverlichting
  • Fiat 500X bouwjaar 2014-2018: keuze tussen een 1,6-liter benzinemotor met 110 pk en 1,4-liter turbomotor met 140 of 170 pk
  • Vanaf 2018: 1,0-liter driecilinder-benzinemotor met 120 pk en 1,3-liter viercilindermotor met 150 pk 

De luxere uitvoeringen hebben een automatische transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Verdere uitbreiding is mogelijk met bijvoorbeeld een achteruitrijcamera. Welk submodel je ook kiest, van de Sport-versie tot de Lounge, de wagen leent zich uitstekend voor stadsverkeer.

Comfort

Fiat focust bij zijn nieuwe modellen steeds meer op comfort en gemak. De Fiat 500X biedt daarom bij zowel het eerste model als zijn opvolger de volgende standaarduitrusting:

  • Een (relatief) hoge zitpositie
  • Veel passagiersruimte
  • Comfortabele stoelen
  • Een ruime kofferbak en mogelijkheid om de achterbank plat te leggen om nog meer ruimte te creëren
  • Stuur met multifunctionele knoppen

De vernieuwde versie biedt daarnaast een digitaal 3.5” TFT kleurendisplay en een 7” UConnect HD Live infotainmentsysteem met DAB radio, USB en bluetooth dat volledig compatibel is met Apple- en Android-applicaties. Ook is er mogelijkheid tot uitbreiding met een TomTom-navigatiesysteem.

Is de Fiat 500X een goede auto?

Ja, de Fiat 500X staat bekend als een zeer betrouwbare auto met veel zitruimte.

Hoe groot is de kofferbak van een Fiat 500X?

De kofferbak van een Fiat 500X is ruim en heeft een maximumcapaciteit van 900 liter.

Wat is de trekkracht van een Fiat 500X?

De Fiat 500X is een krachtige auto en heeft meer dan voldoende trekkracht.

Heeft de Fiat 500X vierwielaandrijving?

De Fiat 500X is technisch gebaseerd op de Jeep Renegade en is beschikbaar in versies met vierwielaandrijving.

Hoe breed is een Fiat 500X?

De Fiat 500X is een lekker grote auto van 1.796 mm breed.