Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat Stilo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat Stilo

Met de Fiat Stilo was de Italiaanse fabrikant van plan een waardige concurrent te bouwen voor de Volkswagen Golf, de Opel Astra en de Ford Focus. Dit is niet helemaal geslaagd: enkel in Italië werd het model met succes onthaald. In de rest van Europa lukte het Fiat niet de concurrenten het vuur aan de schenen te leggen. Alleen de Fiat Stilo Abarth kreeg wat vaste voet aan de grond. Ondanks de lage verkoopcijfers werd er in Nederland een heuse Fiat Stilo Club opgericht, die tot op heden actief is. De Fiat Stilo werd geproduceerd van 2001 tot en met 2007 en werd daarna opgevolgd door de Fiat Bravo II. Of je nu een kleine stadswagen wil, een ruime gezinsauto of een sportief type: er is altijd wel een Stilo die past bij jouw situatie.

Veiligheid

De Fiat Stilo was in zijn segment een van de veiligste wagens en hoefde in dat opzicht niet onder te doen voor zijn concurrent bij Volkswagen, een automerk dat veiligheid hoog in het vaandel draagt. Een volledige veiligheidsuitrusting was standaard in de modellen aanwezig:

  • ABS met remkrachtverdeler en noodremhulp
  • ESP voor een betere stabiliteitscontrole
  • Driepuntsgordels
  • Acht intelligente airbags: twee frontale en zijdelingse airbags voorin, twee gordijnairbags voorin en twee zijdelingse plofkussens achterin. Deze passen de kracht van hun ontplooiing aan de impactsnelheid aan.

Kenmerken

De Fiat Stilo bestaat in een 3-deursmodel, een 5-deursmodel en een Multi Wagon met tal van verschillende uitrustingen, motoren en transmissies. De grootste punten van kritiek waren het relatief hoge verbruik en de gebrekkige elektronica, zeker bij de eerste serie. Een buitenbeentje is de Fiat Stilo Abarth, een sportieve versie en in zijn tijd de eerste met een vijfcilindermotor onder de kap. Enkele kenmerken van de Fiat Stilo zijn: 

Apart te vermelden zijn de standaardkenmerken van de Fiat Stilo Abarth. Deze uitvoering heeft een 2,4-liter motor met 170 pk, een semi-automatische versnellingsbak die bediend wordt aan het stuur, en licht-, regen- en parkeersensoren.

Comfort

Het model dat hier bovenuit steekt is de Multi Wagon-versie. Deze biedt veruit het meeste comfort met zijn hoge zitplaatsen en grote kofferruimte. Maar ook de andere versies bieden het nodige basiscomfort, waarbij vooral aandacht is geschonken aan ruimte en rijgemak. Standaard biedt de Fiat Stilo:

  • Verstelbare lendensteun en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, voor een optimale zithouding
  • Radio met zes speakers
  • Ergonomisch interieur
  • Veel opbergmogelijkheden

Daarnaast kun je kiezen voor het navigatiesysteem Connect Nav en een geavanceerde audio-installatie met MP3-mogelijkheid, beide via spraaktechnologie te bedienen. Het multimediasysteem van de Multi Wagon is compatibel met een mobiele telefoon met WAP-verbinding. Daarnaast zijn er opties als een handige verschuifbare achterbank en dual-zone automatische airconditioning.

Wie een tweedehands Fiat Stilo wil kopen, moet dus vooral letten op het bouwjaar (de eerste editie heeft wat elektronische problemen) en heeft heel wat keuze tussen verschillende uitrustingen, motoren en transmissies.