Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Cougar Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Cougar

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Cougar is een coupé op basis van de Ford Mondeo. De Cougar volgde in 1998 de Ford Probe (1988-1997) op. De fabrikant hoopte de succesvolle tijden van de Ford Capri uit de jaren zeventig te doen herleven. Wegens tegenvallende verkoopcijfers liet Ford na de Cougar de middenklasse coupé echter even voor wat hij was. Concurrenten van de Ford Cougar zijn de Alfa GTV, de Opel Astra Coupé, de BMW 3-serie coupé en de Coupé Fiat.

Van Amerikaanse bodem

De Ford Cougar werd in Amerika gebouwd in de fabriek waar ook de Mercury Cougar van de band liep. Ford paste voor de Europese versie het onderstel en de remmen aan de wensen van de sportiever ingestelde Europese automobilist aan. Uit tests bleek dat Ford hierin geslaagd was. De wegligging en de remmen waren zoals je van een sportieve coupé mocht verwachten. Door de hardere vering kwam echter een ander manco van de Amerikaanse productie naar voren. Rijdend over Europese hobbelwegen kon de harde kunststof in het interieur nogal wat piepjes en kraakjes produceren. Ford heeft de Cougar overigens niet alleen technisch aangepast. Ook de de grille, de koplampen en de achterlichten kregen een Europese snit.

Automaat

Kopers van de Cougar hadden keuze uit twee benzinemotoren: een 2,0-liter viercilinder met 130 pk of een 2,5-liter V6 met 170 pk. Beide blonken niet uit in sportieve prestaties. De sprint van 0 naar 100 km/u legde de Cougars met deze motoren achtereenvolgens af in 10,3 en 8,6 seconden. Standaard waren de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een viertraps automaat leverde Ford alleen in combinatie met de V6.

De Cougar moest het vooral van zijn uiterlijk hebben, maar ook dat was kennelijk niet voldoende. Al na iets meer dan drie jaar haalde Ford de Cougar bij ons weer van de markt wegens tegenvallende verkopen. Bent u geïnteresseerd in een tweedehands Ford Cougar? Kijk dan eens op Marktplaats. Ondanks de tegenvallende verkoopcijfers staan er enkele tientallen Ford Cougar occasions op de site. Zo kunt u goed vergelijken, voordat u een beslissing neemt.