Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Ecosport Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford EcoSport

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Ford had al een grote(re) SUV: de Kuga, maar heeft nu ook een kleine variant op de markt gebracht, in de vorm van de Ford EcoSport. Deze kleine SUV is ontworpen in Brazilië - wat onder meer te zien is aan het achterop gemonteerde reservewiel – en wordt veelal gebouwd in India. De auto werd voor het eerst in 2012 geïntroduceerd op de Delhi Motor Show, en was vanaf het derde kwartaal van 2014 te koop in Nederland. De EcoSport moet concurreren met modellen als de Opel Mokka, de Renault Captur, en de Nissan Juke.

Forse Fiesta

De Ford EcoSport is ontwikkeld volgens de One Ford-strategie, wat betekent dat hij wereldwijd verkocht moet kunnen worden, zonder lokale aanpassingen. Ook betekent het dat er qua ontwerp veel overeenkomsten zijn te vinden met andere (One) Ford-modellen. De grote, stoere grille is daar een goed voorbeeld van. Specifiek vertoont de EcoSport veel gelijkenissen met de Ford Fiesta aangezien deze b-segment-topper als basis is genomen voor de EcoSport. De kleine SUV is een feite een hogere, forsere versie van de Fiesta. Van binnen is het nog opvallender: hoewel de materialen en afwerking wat minder van kwaliteit zijn, blijkt het dashboard bijna één op één overgenomen te zijn van de Fiesta. Een vertrouwd gevoel dus.

Ruimte

Een voordeel van de wat flinkere formaten (dan de Fiesta) is uiteraard de beschikbare ruimte. Passagiers voor- en achterin hebben voldoende hoofd- en beenruimte. En ook de bagageruimte is alleszins acceptabel, met 333 liter beschikbaar als alle stoelen op hun plaats staan, die toeneemt tot 1238 liter wanneer de achterbank wordt neergeklapt. De bagagruime is alleen soms wat minder goed toegankelijk vanwege de zijwaarts openende achterklep. Ook ontstaat er bij het neerklappen van de bank geen volledig platte laadvloer.

Rijeigenschappen

De EcoSport stuurt aardig en ligt goed op de weg, maar in de bochten helt hij behoorlijk over en hij is minder strak en direct in rijgedrag dan we gewend zijn van de (Europese) modellen van Ford. De hogere zitpositie en het goede zicht op de weg maken van de EcoSport wel een makkelijk en comfortabel te rijden auto. Wat motoren betreft is er de keuze uit de prijswinnende driecilinder 1.0 liter EcoBoost motor, die 125pk levert, en een 1.5 liter dieselmotor met 90 pk aan vermogen.

EcoSport occasions

De Ford EcoSport is niet de goedkoopste auto in zijn klasse - de Nissan Juke, Peugeot 2008 en de Renault Captur kosten minstens een paar duizend euro minder – maar hier krijg je wel standaard een rijk uitgeruste Titanium-uitvoering voor terug. En bij het kopen van een tweedehands Ford EcoSport zal deze prijs-kwaliteit verhouding alleen nog maar gunstiger uitpakken.