Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Grand C Max Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Grand C-Max

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Grand C-Max is sinds 2010 op de markt. Het is een MPV uit de compacte middenklasse. Het model is dan ook gebaseerd op de Ford Focus. Concurrenten van de Ford Grand C-Max zijn de Opel Zafira Tourer, de Citroën C4 Grand Picasso en de Mazda 5.

Tweede generatie

Ford introduceerde eind 2010 de tweede generatie van de C-Max, de midi-MPV op basis van de derde Ford Focus. De Ford Grand C-Max is een met veertien centimeter verlengde uitvoering van dit model. In tegenstelling tot de gewone C-Max beschikt de Grand C-Max over twee schuifdeuren voor de achterpassagiers. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen bij krappe parkeerplekken. Uniek aan de Grand C-Max is verder de derde zitrij waardoor de auto plaats biedt aan zeven personen.

Uitrusting en veiligheid

De standaard veiligheidsuitrusting van de Ford Grand C-Max is uitgebreid. Naast een batterij airbags beschikt het model over ESP, veiligheidsstoelen (die voorkomen dat men bij een aanrijding onder de veiligheidsgordel door schuift) en een stuurkolom die bij een botsing in elkaar schuift. Mede hierdoor behaalde de Ford Grand C-Max bij de botsproeven van EuroNCAP de hoogste score van vijf sterren. Kopers kunnen vervolgens het veiligheidsniveau verhogen met opties als een rijbaanassistent, een systeem dat vermoeidheid bij de bestuurder signaleert, een ander dat verkeersborden herkent, een inparkeerhulp en een dode hoek-assistent. Op het gebied van comfort beschikt iedere Grand C-Max over elektrisch bedienbare ramen en zijspiegels en een radio/cd/mp3-speler.

Automaat

De techniek van de Grand C-Max is afkomstig van zijn kleinere broertje, de Ford C-Max. Het motorenaanbod bestaat uit drie- en viercilinder benzinemotoren met vermogens van 105- tot 180 pk. Ook zijn er viercilinder dieselmotoren. Het vermogen hiervan loopt uiteen van 95- tot 163 pk. Af-fabriek koppelt Ford de krachtbronnen aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak. Een automaat (zestraps met dubbele koppeling) is alleen leverbaar in combinatie met de sterkste dieselmotor.

Weggedrag

De Ford Grand C-Max scoort sterk op het gebied van weggedrag. Dat is sportief zonder oncomfortabel te worden. Nadelen zijn de wat krap bemeten buitenspiegels (en de matige verstelmogelijkheid daarvan) en de gevoelloze besturing.