Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Informatie

Ford Sierra

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Sierra kwam in 1983 op de markt als opvolger van de Ford Taunus. Het model werd na twee generaties in 1993 opgevolgd door de Ford Mondeo. Concurrenten van de Ford Sierra zijn de Opel Vectra, de Audi 80 en de BMW 3-serie.

Eigenschappen

Ford leverde de eerste generatie Sierra als drie- en vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs stationwagon. Net als zijn voorganger, de Ford Taunus, had de Sierra achterwielaandrijving. Een grote verbetering vergeleken met de Taunus, op het gebied van weggedrag en daarmee veiligheid, was de onafhankelijke achterwielophanging. De motoren kwamen voor een groot deel overeen met die van de voorganger. Er was een reeks benzinemotoren leverbaar met vermogens van 60 pk voor een 1,3-litermotor tot 115 pk voor de 2.0i Beide viercilinders). In 1985 introduceerde Ford een versie met vierwielaandrijving, de Ford Sierra 2.8i XR4x4.

Ford Sierra RS Cosworth

Ford had ook twee sportieve versies in het programma: de Ford Sierra 2.8 XR4i met een 150 pk sterke 2.8 V6 en de Ford Sierra RS Cosworth (alleen als driedeurs hatchback). Deze had een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 204 pk. Vanwege zijn prestatiepotentieel had Ford bovendien ook het onderstel, de remmen en het uiterlijk van de RS Cosworth aangepast. Meest opvallend daarvan was de enorme achtervleugel. Voor kopers van een diesel had Ford alleen een 2,3-liter viercilinder in het programma. Deze was afkomstig van Peugeot en leverde 69 pk. Standaard leverde Ford alle motoren met een handgeschakelde versnellingsbak. Alleen de grotere benzinemotoren waren leverbaar in combinatie met een automaat.

Facelift

In 1987 kwam de gefacelifte versie op de markt, de Ford Sierra Mk.2 (voor het Engelse mark 2, waarmee Ford een tweede generatie aanduidt). Het merk had de vormgeving gemoderniseerd. Deze auto's zijn het makkelijkst herkenbaar aan horizontale koplampen in plaats van de vierkante van de eerste generatie. Bovendien voegde Ford een nieuwe carrosserie toe: de Sierra vierdeurs sedan. De Ford Sierra Cosworth leverde Ford alleen nog met deze carrosserie. Ook enkele motoren kregen nieuwe, efficiëntere versies. Ford moderniseerde de Sierra Mk.2 in 1990. Deze auto's zijn herkenbaar aan witte knipperlichten en achterlichten achter rookglas. Datzelfde jaar verving de fabrikant de 2,3-liter dieselmotor door een 1,8-liter turbodiesel met 75 pk. Verder had de Ford Sierra Cosworth 4x4 vanaf dit moment vierwielaandrijving.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands Ford Sierra, kijk dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van Ford Sierra occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Hoe lang is de Ford Sierra?

De Ford Sierra is 4,53 meter lang.

Hoeveel kost de Ford Sierra?

De prijs van een Ford Sierra varieert van € 600 tot € 13.500.

Hoeveel pk heeft de Sierra Cosworth?

De Ford Sierra Cosworth beschikt over een motor van 150-165 pk.

Welke auto's hebben motoren van Cosworth?

De 3-deurs met achterwielaandrijving, de saloon met achterwielaandrijving en de saloon met vierwielaandrijving hebben allemaal een Cosworth-motor.

Welk soort autoverzekering heb je nodig voor een Ford Sierra?

De autoverzekering voor de Ford Sierra is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de gekozen opties.