Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Tourneo Connect Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Tourneo Connect

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Tourneo Connect is een MPV op basis van een bestelauto, de Ford Transit Connect. Concurrenten van de Ford Tourneo Connect zijn de Renault Kangoo, de Fiat Doblo en de Dacia Dokker.

Eenvoudig, maar zeer stevig

De eerste generatie Ford Tourneo Connect kwam in 2003 op de markt. Doordat de Tourneo Connect van een bestelauto is afgeleid, zijn de vormgeving en de techniek eenvoudig. De achteras heeft bijvoorbeeld bladveren. Dat zorgt voor veel laadvermogen, maar een stevige vering. Oncomfortabel is hij overigens niet. Zijn afkomst zorgt daarnaast voor veel meer ruimte dan soortgelijke modellen, die wel als personenauto zijn ontworpen, te bieden hebben.

Schuifdeuren tegen meerprijs

Ford leverde de eerste Tourneo Connect met een korte of een lange wielbasis (SWB en LWB voor short wheel base en long wheel base). De versie met lange wielbasis was ook voorzien van een hoger dak. Bij zijn introductie was de Tourneo Connect de enige auto in zijn klasse met een achterbank die in de laadvloer kon worden opgeborgen of in zijn geheel te demonteren was. Kopers konden bovendien tegen meerprijs twee schuifdeuren bestellen voor de achterpassagiers.

Geen automaat

Er was keuze uit een benzinemotor of een diesel, beide met een inhoud van 1,8-liter. De benzinemotor levert 115 pk, de diesel heeft 90 pk. Allebei levert Ford met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat was niet leverbaar. In 2007 voerde de fabrikant een facelift door. Vanaf dat moment verviel de benzinemotor. De 1,8-liter dieselmotor was daarentegen nu ook met 110 pk leverbaar.

Op basis van de C-Max

In 2011 stopte Ford met de Tourneo Connect, maar vanaf juni 2014 komt de tweede generatie op de markt die plaats biedt aan zeven personen. Deze Ford Tourneo Connect heeft nog steeds de Ford Transit als basis, maar dat model staat ondertussen op het onderstel van de Ford C-Max die de fabrikant sinds 2010 aanbiedt. Dit zorgt voor een verbetering van het weggedrag. In deze tweede generatie komt bovendien de benzinemotor weer terug: als 1,0-liter met 100 pk en als 1,6-liter met 150 pk. De diesel is een 1,.6 TDCi met 95 pk. De sterkste krachtbron levert Ford standaard in combinatie met een automaat. De andere twee modellen hebben een handgeschakelde versnellingsbak. Was de eerste Tourneo Connect nogal karig uitgerust, ook dat heeft Ford met deze tweede generatie verholpen. Ieder model heeft in ieder geval Bluetooth, een usb-/iPod-aansluiting, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare ramen, centrale vergrendeling en acht airbags.

Bent u op zoek naar een tweedehands MPV, dan is de Ford Tourneo Connect wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van Ford Tourneo Connect occasions, zodat u goed kunt vergelijken.