Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Honda Insight Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Honda Insight

Wil je een Honda occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Honda modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Honda Insight is een vijfdeurs hatchback met hybride aandrijflijn. In het geval van de Honda Insight bestaat die uit een benzinemotor geassisteerd door een 14 pk sterke elektromotor. De Honda Insight is sinds 2009 bij ons op de markt. Concurrenten van de Honda Insight zijn de Toyota Prius, de Honda Civic Hybrid en de Lexus CT 200h.

In 1999 was er ook al even Honda Insight op de markt. Dat is een jaar eerder dan de Toyota Prius, waarvan algemeen wordt aangenomen dat dit bij ons de eerste hybride was. De Honda profiteerde echter nog niet van belastingvoordelen, had maar twee zitplaatsen en beschikte over een vooruitstrevende vormgeving die potentiële kopers wellicht tegen stond. Er zijn bij ons slechts enkele exemplaren van verkocht, maar in Amerika wist Honda er 10.000 aan 'de man' te brengen.

Tweedehands hybride

De Honda Insight die potentiële kopers van een tweedehands hybride wel op de occasionmarkt kunnen vinden, is de tweede generatie die de fabrikant bij ons in 2009 introduceerde. Dit was wél een vijfdeurs hatchback met de bijhorende praktische eigenschappen: plaats voor vier/vijf plus bagageruimte. De accu's zijn bij de Insight heel laag ingebouwd, waardoor ze geen negatieve invloed hebben op de ruimte binnenin. Er is plek voor vier volwassenen, hoewel de ruimte achterin gemiddeld tot matig is, maar dat is in deze klasse niet vreemd. De kofferbak heeft een inhoud van 408 liter. Met de achterbank neergeklapt groeit dit tot 1.017 liter. Heel behoorlijke waarden.

Gemiddeld verbruik: 4,4 l/100 km

Honda zet de hybridetechniek anders aan het werk dat concurrent Toyota. Tijdens het remmen of uitrollen slaat de elektronica de energie die hierbij vrijkomt op in de accu's. De elektromotoren gebruiken deze energie vervolgens slechts om de 1,3-liter benzinemotor te helpen bij acties die normaal gesproken veel brandstof kosten, zoals optrekken of accelereren. Daarnaast helpt een start-/stopsysteem het verbruik te reduceren. Ook toepassing van een CVT (continu variabele transmissie) vraagt minder energie dan een traditionele automaat. Door al deze maatregelen realiseert de Honda Insight een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 l/100 km. Daarbij heb je tijdens het rijden niet het gevoel dat je vermogen tekort komt. Ook het weggedrag van de Honda Insight is dankzij de laag geplaatste accu's gewoon goed. Een nadeel is de tweedelige achterruit, die het zicht deels ontneemt.

Facelift Honda Insight

In 2012 introduceerde Honda de gefacelifte Insight. Dit model was herkenbaar aan een andere grille en een kleinere achterspoiler om het zicht naar achteren te verbeteren. Verder heeft Honda de techniek fijngeslepen, waardoor deze versie nog zuiniger presteerde: gemiddeld 4,1 l/100km.

Hoewel de Honda Insight een vliegende start maakte (de importeur verkocht in 2009 en 2010 achtereenvolgens ruim 1.800- en 2.500 exemplaren), zakte de verkoop de laatste jaren in. Door de goede verkoopaantallen in de eerste jaren is het kopen van een tweedehands hybride dankzij de Honda Insight nu echter voor een breed publiek haalbaar. Op Marktplaats staan ruim 100 Honda Insight occasions te koop.