Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai Atos Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai Atos

Wil je een Hyundai occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Hyundai modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Hyundai Atos is een stadsauto uit het kleinste autosegment. Hyundai leverde de Atos als vijfdeurs hatchback. De Zuid-Koreaanse autofabrikant introduceerde het eerste model in 1997. De derde generatie Atos werd in 2008 opgevolgd door de Hyundai i10. Concurrenten van de Hyundai Atos zijn de Fiat Panda, de Volkswagen Up en de Opel Agila.

Uiterlijk

Met zijn rechte achterkant leek de eerste generatie Hyundai Atos op een rijdende kartonnen doos. De vier portieren waren dan ook niet voor de show, want ondanks zijn mini-formaat bood de Atos relatief veel binnenruimte. De stadsauto was leverbaar met een 1,0-liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 55 pk. Een diesel zat niet in het programma. De kleine benzinemotor had bescheiden prestaties en was met een gemiddeld brandstofverbruik van 6,3 l/100 km voor zijn formaat en gewicht (785 kg) niet eens bijzonder efficiënt. De motor was gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar een automaat was tegen meerprijs eveneens leverbaar. In 1999 volgde een facelift waarbij de Atos onder meer een iets schuin aflopende kofferklep kreeg. Dit ging ten koste van de binnenruimte.

Kia Picanto

Hyundai presenteerde in 2002 de opvolger van de Atos, de Hyundai Getz. Dit model was echter een stuk groter (25 cm langer) en ook duurder dan de Atos. Hierdoor besloot de fabrikant de Atos vanaf 2003 toch weer met een nieuw model in het programma op te nemen. Deze had een 1,1-litermotor met 59 pk, afkomstig uit de Kia Picanto. Deze was met een verbruik van 5,9 l/100 km tevens zuiniger dan zijn voorganger.

Airbags

De nieuwe Atos was herkenbaar aan grotere koplampen en achterlichten en een nieuw ontworpen grille. De kofferbak van dit model had een inhoud van 263 liter. Vanaf 2005 steeg het motorvermogen naar 63 pk. Deze laatste versie was veruit het best uitgerust met standaard ABS, twee airbags, stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling en elektrisch bedienbare ramen.

Bent u op zoek naar een tweedehands Hyundai Atos, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Hyundai Atos occasions, zodat u zich makkelijk kunt oriënteren.