Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai I10 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai i10

Wil je een Hyundai occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Hyundai modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Hyundai i10 is vrij populair in Nederland. Het is misschien niet de meest stoere verschijning: de stadsrakker heeft veel kwaliteiten. Een handzaam en stadsvriendelijk formaat, lage verbruikscijfers en een goedkope aanschaf bijvoorbeeld. En dat geldt ook allemaal voor een Hyundai i10 occasion.

Voor wie de naam i10 niet direct iets zegt: het is het kleine broertje van de Hyundai i20 en de opvolger van de Hyundai Atos. De korte, compacte en hoge stadsauto van het merk. Die is al vanaf 1998 leverbaar in Nederland en heeft eigenlijk vanaf het begin prima gedaan in de verkoopstatistieken. Met een Atos en een i10 wordt mobiliteit erg betaalbaar, want de aanschafskosten zijn laag, de techniek is simpel en betrouwbaar en het ruimteaanbod zijn verbazingwekkend groot. De jongste generatie Hyundai i10 is 3,59 meter lang en 1,60 meter breed.

Nieuwste wegenbelastingvrij

De huidige Hyundai i10 is sinds 2008 op de markt. Het model is leverbaar (geweest) met keus uit een 1,0, een 1,2 en een 1,25 liter benzinemotor. Die eerste is vanwege zijn lage CO2-uitstoot wegenbelastingvrij. Het gemiddeld verbruik ligt daarbij op een zeer nette 1 op 23,8. De techniek van Hyundai is eenvoudig en de onderhoudskosten meestal laag. Tel daar de relatief lage verzekeringskosten bij op en het wordt steeds duidelijker wat zoveel mensen zien in de kleine, guitige Zuid-Koreaan: een handzame auto die vriendelijk is voor de portemonnee.

Klein vanbuiten, groot vanbinnen

De huidige Hyundai i10 biedt ondanks zijn bescheiden buitenmaten opvallend veel ruimte. Vanwege zijn hoogte (1,54 m) heeft de auto een riante zit. Bovendien is de auto standaard voorzien van vijf deuren. De bagageruimte meet 225 liter, maar met het bankje plat is dit 925 liter. Dit model kreeg in 2011 een facelift. Het front van de stadsauto ligt nu meer in lijn met de andere Hyundai-modellen. Ook begin 2013 werd de auto miniem opgefrist met wat zwarte accenten. Op dit moment werkt Hyundai aan een compleet nieuwe opvolger.

Hyundai i10: uitrusting

De standaardversie van de Hyundai i10 heet Blue Pure. Deze is voorzien van onder meer bestuurdersairbag, stuurbekrachtiging en een audiosysteem. Ook een start-/stopsysteem kost niets extra: het maakt de auto extra zuinig. Luxere versies, zoals de i-Vision hebben nog meer luxe, zoals parkeersensoren, bluetooth-connectie en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Op de optielijst staan verder zaken als airconditioning en metallic lak.

Tweedehands Hyundai i10

Wie een gebruikte Hyundai i10 zoekt heeft ruim keus. Er staan vaak meer dan tweehonderd exemplaren online. De prijzen beginnen rond de 4.000 euro en lopen op tot ongeveer 10.000 euro. Voor dat bedrag koopt u een zo goed als nieuwe. Ongeveer een derde van de exemplaren is voorzien van de 1,0 en is dus wegenbelastingvrij. Een Hyundai Atos is nog beter betaalbaar. Er zijn twee generaties van de voorganger geleverd. De prijzen beginnen iets onder de 1.000 euro. De tweede generatie wisselt vanaf ongeveer 3.000 euro van eigenaar.

In het kort: Hyundai i10

  • Opvolger Hyundai Atos
  • Kleine vanbuiten, ruim vanbinnen
  • Lage aanschafkosten, goedkoop in onderhoud
  • Nieuwe versie verwacht binnen twee jaar
  • Ook wegenbelastingvrij verkrijgbaar