Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai IX20 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai ix20

Wil je een Hyundai occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Hyundai modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Hyundai ix20 is het hogere en meer praktische broertje van de Hyundai i20. Het is de opvolger van de Hyundai Matrix. De auto overtuigt met een groot ruimteaanbod en vriendelijke prijzen.

De Hyundai ix20 is sinds 2011 op de markt. Deze compacte MPV concurreert met auto's als de Opel Meriva en de Venga van concerngenoot Kia. Ook al had Pininfarina (u weet wel, de ontwerper van Ferrari) zijn voorganger Hyundai Matrix ontworpen: het was een vrij kloeke en onopvallende auto. Hoe anders is dat bij de ix20. De nieuwe heeft het aantrekkelijke en organische design dat Hyundai in de laatste jaren invoerde. Het staat de auto goed en zijn moderne looks gaan niet ten koste van de ruimte.

Achterbank verschuifbaar

De Hyundai ix20 mag gerust een ruimtewondertje heten. Het model heeft bescheiden afmetingen (4,1 m lang, 1,77 m breed), maar vanbinnen biedt de auto een groot ruimteaanbod. Daarbij is de achterbank in de lengte verschuifbaar. Lange personen achterin? Wanneer de bank helemaal naar achteren geschoven is, hebben zij meer dan voldoende beenruimte. Toch meer bagage mee te nemen? De bank is in een handomdraai naar voren te schuiven. Daarbij kan de achterbank ook volledig plat. Er ontstaat dan een volledig vlakke laadvloer en een ruimte van 1.486 liter.

Hyundai ix20: motor

De Hyundai ix20 is leverbaar met keus uit een 1.4 en een 1.6 benzinemotor. De eerste biedt een vermogen van 66 kW / 90 pk en is met een gemiddeld verbruik van 1 liter op 17,9 iets minder zuinig dan van een auto als deze te verwachten valt. De 1.6 heeft 25 pk meer en is nog iets dorstiger. Ook is de ix20 er met een 1.4 CRDi dieselmotor. Dit is in Nederland een zeldzaamheid. Immers: de ix20 is meestal een auto die vooral privé wordt aangeschaft en gebruikt. Er zijn vaak kortere afstanden mee gereden, wat resulteert in een veelal lage kilometerstand.

Uitrusting Hyundai ix35

Met een nieuwprijs ruim onder de 20.000 euro biedt de Hyundai ix20 een zeer schappelijke standaarduitrusting. Zo heeft de auto in de basis (i-Drive genaamd) een audiosysteem met stuurbediening, elektrisch bedienbare ruiten voor en achter en centrale vergrendeling. Bovendien is elke ix20 voorzien van donker getinte ruiten achterin. Luxere versies breiden de luxe uit met onder meer stoelverwarming, navigatie met bluetooth en automatische airconditioning. Vooral het panoramadak is overigens een prettige extra. Hiermee valt er veel licht in het interieur.

Hyundai ix20 occasion

Er gebruikte Hyundai ix20 kopen? Op Marktplaats zijn er altijd wel een aantal beschikbaar. De eerste exemplaren van 2010 en begin 2011 hebben een vraagprijs van ongeveer 15.000 euro. Een (bijna) nieuwe zit qua prijs zo rond de 20 mille. Ook de Matrix is uiteraard tweedehands te vinden. Daarvan beginnen de prijzen op ongeveer 1.300 euro en een van de allerlaatsten kost zo rond de 9.000 euro. Handig om te weten: bijna de helft van de tweedehands aangeboden Hyundai's ix20 heeft garantie.

In het kort: Hyundai ix35

  • Groot ruimteaanbod
  • Opvolger Hyundai Matrix
  • Verschuifbare achterbank
  • Tweedehands vanaf ongeveer
  • Ruime standaarduitrusting