Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Land-Rover Range Rover Evoque Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Range Rover Evoque

In 2011 begint Land Rover met de productie van een echt paradepaardje: de Range Rover Evoque. Luxe terreinwagens zijn we wel gewend van dit Britse merk, maar de Evoque is toch net even anders. Compact en toch riant uitgerust. Stoer, maar ook best elegant. Kortom, naar deze geraffineerde SUV wordt met bewondering gekeken. De Evoque is gemaakt voor wie op zoek is naar een compacte terreinwagen met veel luxe en een zelfverzekerdheid die wordt onderbouwd door een krachtige motor. Ook niet onbelangrijk: de Range Rover Evoque-prijs ligt lager dan die van de andere Rovers. Heeft deze SUV concurrenten? De Audi Q3 en de Jaguar F-Pace 2.0 komen nog het meest in de buurt. Beide hebben een ruimere kofferbak, maar de Evoque bezit weer net wat meer pk’s en laat ze in een stofwolkje achter.

Veiligheid

In 2011 krijgt de Evoque vijf sterren toegekend van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) en belandt daarmee in de hoogste veiligheidscategorie. Ook de Range Rover Evoque 2019-score is hoog, en de veiligheid van kwetsbare weggebruikers is hierbij zelfs gestegen. Dit komt mede doordat de Evoque inmiddels standaard is voorzien van voetgangersairbags en een AEB-systeem (Automatic Emergency Braking, waarbij het voertuig automatisch vaart mindert zodra de sensoren registreren dat er iets te dicht op de auto komt). De basisuitvoering ‘Pure’ heeft al een goed uitgeruste functielijst, met onder andere: 

  • Een achteruitrijcamera en parkeersensoren, die onmisbaar zijn vanwege het slechte zicht schuin achter
  • Airbags aan bestuurders- en passagierskant, hoofdairbags voor en achter
  • Een rijstrooksensor en vermoeidheidsherkenning

Kenmerken

De eerste generatie Evoque maakte in 2018 plaats voor de tweede. Terwijl hij aanvankelijk als 3-deurs, 5-deurs én Range Rover Evoque Cabrio werd uitgevoerd, bleef alleen de 5-deurs over. De eerste generatie heeft drie uitvoeringen, namelijk de Pure, Prestige en Dynamic, die inmiddels zijn vervangen door de S, SE en HSE. De New Evoque kent maar liefst zeven uitvoeringen. Een Evoque heeft de volgende kenmerken:

Dankzij de lange lijst met standaard en aanvullende opties is het voertuig naar hartenlust te personaliseren, met als resultaat dat geen Evoque-occasion hetzelfde is. Je moet dus echt op zoek naar de ware.

Comfort

Het mag er dan allemaal geweldig uitzien, maar hoe zit de Evoque eigenlijk? Superruim is-ie niet, maar het is dan ook het ukje van de familie. De bagageruimte is echter behoorlijk en twee volwassen van gemiddelde lengte passen nog steeds prima achter elkaar. De zit is vrij hoog, maar dit past bij de auto. Het interieur is strak en gemaakt van mooie materialen. Ook qua comfort is zelfs de basisvariant rijk uitgerust, met bijvoorbeeld: 

  • Automatische airconditioning
  • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
  • Keyless start, waarbij je de auto start zonder sleutel

Ook een cruise control, elektrische ramen, een audiosysteem met acht luidsprekers, spraakbediening en een 8-inch touchscreen ontbreken niet. We hebben hier eigenlijk een A4’tje voor nodig, en dit is pas de basisuitvoering. Maar ja, de luxe SUV wordt natuurlijk ook niet voor niets luxe genoemd. Al met al heeft de Evoque een uitgesproken karakter die zijn bestuurder in de spotlight zet.

Hoeveel kost de Range Rover Evoque?

Prijzen voor een Land Rover variëren van € 14.000 tot € 57.000.

Welke motor heeft de Range Rover Evoque?

De Range Rover Evoque heeft een 2,0 liter 4-cilindermotor en is beschikbaar met zowel benzine- als dieselmotor.

Is de Range Rover Evoque een goede auto?

De Range Rover Evoque is de ideale keuze voor wie een stijlvolle auto zoekt met een luxueus interieur. Bovendien beschikt hij over krachtige motoren en biedt deze compacte SUV verrassend veel ruimte.

Behoudt de Range Rover Evoque zijn waarde?

De Range Rover Evoque heeft een uitstekende doorverkoopwaarde en is dus zeker een goede investering.

Heeft de Range Rover Evoque zetelverwarming?

Ja, de Range Rover Evoque heeft zetelverwarming.