Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Land-Rover Range Rover Sport Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Land Rover Range Rover Sport

Wil je een Land Rover occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Land Rover modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Range Rover Sport is een vierwielaangedreven SUV van het Engelse Land Rover. Het model is sinds 2005 op de markt, de tweede generatie verscheen in 2013. Concurrenten van de Range Rover Sport zijn onder meer de BMW X5 en X6, de Porsche Cayenne en de Audi Q7.

Jonger koperspubliek

De eerste generatie Land Rover Range Rover Sport (2005-2013) was gebouwd op de bodemplaat van de Land Rover Discovery. Het merk heeft de auto echter als Range Rover in de markt gezet om een nieuw, jonger koperspubliek aan te spreken. De vierwielaandrijving is met een draaiknop op verschillende soorten wegdek aan te passen. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van luchtvering. De toevoeging 'Sport' geeft aan dat het model zich met een sportiever weggedrag en een dynamischer ontwerp van de Range Rover onderscheidt. Het aanbod bestond uit V6 turbo en biturbo dieselmotoren en V8 benzinemotoren, waarvan de topversie was voorzien van een supercharger. De vermogens liepen uiteen van 190- tot 510 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een zes- of achttraps automaat. In de zomer van 2010 introduceerde Land Rover de Range Rover Sport facelift, herkenbaar aan een nieuw ontwerp voor zowel de koplampen als achterlichten. Vanaf midden 2011 kreeg het basismodel, de Range Rover Sport TDV6 een 21 pk sterkere motor (211 pk).

Tweede generatie Range Rover Sport

De tweede generatie kwam eind 2013 op de markt. Dit model was technisch niet meer op de Land Rover Discovery gebaseerd, maar had de vierde generatie Range Rover als basis. Het onderstel, de elektronica en de aandrijflijnen werden van dit model overgenomen. Verder kreeg de carrosserie een scherper gesneden ontwerp met smalle, brede koplampen en een taps toelopende achterkant. Een belangrijke verbetering vergeleken met het vorige model was het lagere gewicht, bereikt door de toepassing van een aluminum carrosserie. Ook in deze versie uitsluitend V6 diesel- en V8 benzinemotoren, maar deze keer allemaal gecombineerd met een achttraps automaat. De vermogens lopen uiteen van 258- tot 510 pk.

Range Rover Sport SVR

De prijslijst van de Range Rover Sport bestaat – in oplopende volgorde van luxe – uit de S, de SE, de HSE, de Dynamic en de Autobiography (Dynamic). Het topmodel, de Range Rover Sport SVR is sinds 2014 leverbaar. Deze wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8 met compressor.

Range Rover Sport occasions

Bent u op zoek naar een tweedehands Range Rover Sport, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en divers aanbod van meer dan 100 Range Rover Sport occasions.