Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mazda CX 3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mazda CX-3

De relatief jonge CX-3 verscheen eind 2014 als compacte crossover van het Japanse merk Mazda. Hij kent verschillende uitvoeringen, namelijk de S, TS, TS+ en de Mazda CX-3 GT-M als meest uitgebreide optie. Verder kom je ook de Sport Selected tegen in een tijdelijke speciale uitvoering. De CX-3 is een kruising tussen een SUV en een stationwagon. Hij werd met aandacht voor details gecreëerd en dat is te zien. Deze mooie verschijning kreeg de vorm van een vijfdeurs hatchback met vijf zitplaatsen. Dit maakt hem, in combinatie met zijn fijne rijeigenschappen, erg aantrekkelijk als compacte gezinsauto. Hij deelt zijn B-segment met onder andere de Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke en Opel Mokka. Voor wie meer ruimte nodig heeft is er de al net zo populaire grote broer van de CX-3: de Mazda CX-5.

Veiligheid

Na analyse van de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)-botsproeven eindigt de Mazda CX-3 met vier sterren in de op een na hoogste veiligheidscategorie. Door bestuurders wordt genoemd dat het design van de daklijn resulteert in kleine ramen achterin. Ter compensatie van het beperkte zicht heeft de CX-3 flinke buitenspiegels. Wat biedt een Mazda CX-3-occasion verder aan (optionele) veiligheidsfuncties?

  • Isofix-bevestigingssysteem voor autostoeltjes achterin (standaard)
  • Snelheidsassistentie en rijstrookassistentie
  • Een noodstopsysteem (AEB) dat bij stadssnelheden een automatische remactie activeert in kritieke situaties

Het AEB-systeem is inbegrepen vanaf het GT-M-uitrustingsniveau, net als onder andere een achteruitrijcamera, LED-lampen, dodehoeksignalering en adaptieve cruise control. Een goed gevuld veiligheidspakket dus.

Kenmerken

Al gauw werd de CX-3 door Yahoo Autos verkozen tot ‘Savvy Ride’ van het jaar, omdat hij zoveel waar voor zijn geld biedt. Hij werd ook verkozen tot Auto van het Jaar in Thailand en haalde de finale van de Wereldauto Design van het Jaar-verkiezing. Welke technische eigenschappen heeft deze winnaar? 

In 2018 kreeg de mini-SUV een update, die vooral bestond uit aanpassingen aan het in- en exterieur. Ook werd de 1.5 Skyactiv-D 105 pk dieselmotor vervangen door de 1.8 Skyactiv 115 pk-versie. De Mazda CX-3-prijs ligt weliswaar iets hoger dan die van zijn segmentgenoten, maar een Skyactiv-G120 S is als goedkoopste versie zeker als occasion toch een aantrekkelijke optie.

Comfort

De CX-3 heeft een trekkracht van ongeveer 1200 kilo, ideaal voor een familievakantie met caravan. “De kleine SUV sleurt de caravan over de weg alsof het niets is. De besturing is echt top en ook het comfort is voor een auto als deze op zeer hoog niveau”, aldus het ANWB-testpanel. Eén puntje van kritiek is de ietwat krappe beenruimte achterin en een bescheiden kofferbak (350 liter of 1260 met neergeklapte bank). De gebruiksvriendelijkheid van de CX-3 is overigens wel enorm:

  • Stoel en stuur zijn in hoogte en lengte te verstellen voor een optimale zitpositie
  • Milieuvriendelijk met een verbruik van 1:16 aan benzine of 1:25 aan diesel
  • Interieur met mooie materialen en een eenvoudig bedienbaar infotainment- en navigatiesysteem

Deze compacte crossover heeft een verfijnde uitstraling, rijdt heerlijk op zowel de snelweg als op bochtige weggetjes en je kunt er ook zeker mee op je werk verschijnen.