Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mazda 6 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mazda 6

Wil je een Mazda occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mazda modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mazda 6 is de middenklasser van Mazda. Het model volgde in 2003 de Mazda 626 op. Mazda leverde de 6 als vierdeurs sedan, vijfdeurs hatchback en vijfdeurs stationwagon. De tweede generatie verscheen in 2008 gevolgd door alweer de derde Mazda 6 in 2013. Concurrenten van de Mazda 6 zijn de Honda Accord, Volkswagen Passat, de Opel Insignia en de Peugeot 508.

Voor aandrijving van de Mazda 6 zorgen viercilinder benzine- en dieselmotoren. Mazda koppelt die aan handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken. Optioneel is een vijftraps automaat leverbaar. De eerste generatie Mazda 6 kreeg in 2005 een facelift.

Mazda 6 MPS

De Mazda 6 MPS (Mazda Performance Series) was het absolute topmodel van de eerste generatie. Voor aandrijving van de Mazda 6 MPS zorgde een 2,3-liter viercilinder turbomotor met directe brandstofinspuiting (dezelfde als in de Mazda 3 MPS). De techniek schopte het tot een vermogen van 260 pk en 380 Nm trekkracht. Hiermee was een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden mogelijk. De topsnelheid bedroeg 240 km/u. In tegenstelling tot de Mazda 3 MPS, beschikte de snelste Mazda 6 over vierwielaandrijving. Hiermee kon hij zijn enorme krachten op een ideale manier kwijt.

De benzine- en dieselmotoren waren bij het verschijnen van de tweede generatie Mazda 6 iets sterker bij een gunstiger verbruik. In een tijd van steeds groter en zwaarder wordende auto's is het opvallend dat Mazda het nieuwe model, afhankelijk van de motorisering, gemiddeld 35 kg lichter wist te maken. De tweede Mazda 6 werd in 2010 vernieuwd.

Voor aandrijving van de nieuwste Mazda 6 (vanaf 2013) zorgen een 2,0-liter viercilinder met 145- of 165 pk, een 2,5-liter viercilinder met 192 pk en een 2,2-liter dieselmotor met 150 of 175 pk. Door toepassing van de modernste technologie halen de dieselversies de Euro 6-norm zonder toepassing van een NOx-filter. De standaarduitrusting bestaat onder meer uit diverse elektronische veiligheidssystemen. Die helpen de bestuurder op de juiste rijbaan te blijven of zorgen in druk stadsverkeer voor extra remkracht.

Overweegt u de aanschaf van een tweedehands Mazda 6, dan vormt Marktplaats het ideale startpunt van uw zoektocht. Hier vindt u een ruim en constant variërend aanbod van Mazda 6 occasions zodat u goed kunt vergelijken.