Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz 300 Serie Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes 300-serie

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De type-aanduiding Mercedes 300-serie heeft de Duitse fabrikant al in gebruik sinds de Duitse staatsauto's van begin jaren vijftig. Zo was onder meer de dienstauto van Konrad Adenauer een Mercedes 300. Deze auto auto werd voor officiële gelegenheden gebruikt. Dit model Mercedes 300 bouwde de fabrikant tot en met 1962. Ondertussen is het een zeer gewilde oldtimer geworden die op autobeurzen en bij veilingen als gebruikte Mercedes zeer hoge prijzen opbrengt.

300 SL

Een ander, nog beroemder model met dezelfde type-aanduiding is de Mercedes 300 SL die de fabrikant vanaf 1954 bouwde. Hierbij staan de letters SL voor Sport Leicht, wat slaat op het sportieve karakter van dit model. Kenmerkend voor de Mercedes 300 SL waren zijn vleugeldeuren. Deze verschaften de auto al snel de Engelse bijnaam Gullwing. Verder had hij een onmiskenbaar sportief karakter dankzij een krachtige motor (een 215 pk sterke zescilinder lijnmotor), een sportief afgestemd onderstel en een lichte carrosserie. Deze was op een speciale manier vervaardigd en bestond bovendien uit enkele aluminium plaatdelen. Beroemde coureurs bezorgden het model enkele klinkende overwinningen, zoals Stirling Moss in de Mille Miglia van 1955. Vanwege het kleine productieaantal (1.400 exemplaren), de historie en de bijzondere techniek brengen Mercedes 300 SL oldtimers op veilingen bedragen op van miljoenen euro's. De stijl en de elegantie van de klassieke Mercedes 300 SL is terug te vinden in zijn moderne interpretatie, de Mercedes SLS AMG.

Ook als diesel

Door de jaren heen is de Mercedes 300-serie niet alleen aangedreven door benzinemotoren, maar ook door dieselmotoren met een motorinhoud van 3,0-liter. Tegenwoordig biedt de fabrikant verschillende modellen aan met deze type-aanduiding, zoals de Mercedes C-klasse, de Mercedes E-klasse, de Mercedes CLS en de Mercedes GLK. Ook de compacte roadster, de Mercedes SLK en de grote Mercedes SL zijn als Mercedes 300 te bestellen.

Tweedehands Mercedes 300

De Mercedes 300 is door de jaren heen in een groot aantal modelvarianten en zelfs met verschillende carrosserieën geleverd. Daaronder zijn een vierdeurs limousine, een vijfdeurs stationwagon, een coupé en zelfs een cabriolet. Als u een tweedehands Mercedes 300 zoekt, zit u bij Marktplaats dan ook goed. Hier vindt u een enorm en gevarieerd aanbod van Mercedes 300 occasions. Zodat u goed kunt vergelijken voordat u een keuze maakt.