Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz CLA Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes CLA

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes CLA is een vierdeurs middenklasse sedan op basis van de Mercedes A-klasse. De eerste generatie kwam in 2013 op de markt. Concurrenten van de Mercedes CLA zijn de BMW 1-serie, de Volkswagen Passat CC en de Volvo V40.

Trendy

Na de CLS is de Mercedes CLA opnieuw een trendy model van het vroeger conservatieve merk. Het is een vierdeurs auto met een neerklapbare achterbank, waardoor hij zo goed als voldoet aan de eisen voor een hatchback, maar die term is kennelijk 'uit'. Mercedes vind de CLA een vierdeurs coupé, een terminologie de ongetwijfeld ook heeft bijgedragen aan het succes van de Mercedes CLS.

Voorwielaandrijving

Als we echter bij de feiten blijven is de CLA een verlengde versie van de Mercedes A-klasse. Hij heeft dus voorwielaandrijving, maar is optioneel eveneens te bestellen als vierwielaandrijver met het door Mercedes 4Matic gedoopte systeem. Zijn gestroomlijnde carrosserie heeft de Mercedes CLA de laagste luchtweerstand ter wereld opgeleverd: de Cw-waarde bedraagt 0,23.

Automaat standaard

Mercedes levert de CLA met een keur aan viercilinder motoren die we ook kennen uit de Mercedes A-klasse en de B-klasse. Het benzineaanbod loopt van de CLA 180 met 122 pk tot de CLA 250 met 211 pk. Het topmodel is de Mercedes CLA 45 AMG met 360 pk. Kopers van een diesel kunnen kiezen uit een CLA 200 CDI (136 pk) of een CLA 220 CDI (170 pk). Voor de meeste uitvoeringen kunnen kopers opteren voor een automaat. Bij de topmodellen, de CLA 250, de CLA 45 AMG en de CLA 220 CDI is die zelfs standaard.

ESP

Er zijn drie uitrustingsniveaus: standaard, Urban en AMG Line. Iedere Mercedes CLA is voorzien van airco, een multifunctioneel stuur, een in hoogte en diepte verstelbaar stuur en een start-/stop-systeem. Voor de nodige veiligheid zorgen ABS, ESP en een serie airbags.

Als u een tweedehands Mercedes CLA zoekt, zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een groot aantal Mercedes CLA occasions, zodat u het aanbod goed kunt vergelijken.

Is de Mercedes CLA een goede auto?

De Mercedes CLA is een evenwichtige en lichte auto die erg aangenaam te sturen is, ook in de bochten.

Is de C-klasse beter dan de CLA?

Neen, de betaalbare CLA is een volwaardige en pittige Mercedes, maar hij heeft minder standaardopties dan de C-klasse.

Hoeveel kost de Mercedes CLA?

De prijs van een Mercedes CLA hangt onder meer af van de staat van de auto, het bouwjaar en het kilometeraantal.

Hoeveel kost het om een Mercedes CLA te verzekeren?

De prijs hangt onder meer af van je leeftijd, hoe vaak je de auto gebruikt en het bouwjaar van de Mercedes CLA.

Is de Mercedes-Benz CLA een betrouwbare auto?

De CLA is qua betrouwbaarheid een topwagen en een volwaardige Mercedes.