Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz CLS Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes CLS

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes CLS is een achterwielaangedreven model uit de hoofdklasse. Mercedes levert de CLS in twee varianten: als vijfdeurs hatchback en als vijfdeurs shooting brake, een snel uitziende stationwagon. Beide zijn gebaseerd op de Mercedes E-klasse uit dezelfde periode. Het merk introduceerde de eerste Mercedes CLS in 2004. De tweede generatie CLS is sinds 2011 op de markt. Concurrenten van de Mercedes CLS zijn de Audi A7 Sportback, de BMW 6-serie Gran Coupé en de Volkswagen CC.

Opvallend model

Hij heeft een opvallend model, de Mercedes CLS. Het merk noemt het zelf een vierdeurs coupé, maar de CLS heeft gewoon de kenmerken van een vijfdeurs hatchback (vier portieren en een neerklapbare achterbank die met geopende achterklep dienst doet als vijfde 'deur'). De aanduiding hatchback is kennelijk 'uit' en coupé klinkt gelikt. Hoe dan ook, Mercedes levert de CLS alleen als vierzitter. Tussen de twee achterste zitplaatsen zijn opbergvakken geplaatst.

Mercedes CLS facelift

De eerste generatie Mercedes CLS was alleen leverbaar als vijfdeurs hatchback. Dit model kreeg in 2008 een facelift. Omdat Mercedes de CLS positioneert tussen de E-klasse en de S-klasse, konden CLS-kopers alleen kiezen uit de topmotoriseringen van de Mercedes E-klasse. Het aanbod benzinemotoren startte met de CLS 350 en liep via de CLS 500 naar de twee topmodellen, de Mercedes CLS 55 AMG en de Mercedes CLS 63 AMG. Er was één diesel, de CLS 320 CDI. Na de facelift voegde Mercedes een CLS 280, een CLS 300 (beide benzine) en een CLS 350 CDI aan het programma toe. De fabrikant levert alle motoren uitsluitend in combinatie met een automaat.

Shooting Brake

De tweede generatie Mercedes CLS kwam in 2010 op de markt. Dit model heeft dezelfde lijnvoering, maar is herkenbaar aan de meer geprononceerde grille die is afgeleid van het exemplaar op de Mercedes SLS AMG. Twee jaar later volgde de Mercedes CLS Shooting Brake. Voor de tweede CLS schrapte Mercedes de kleinere benzine-varianten van het vorige model. Wel werd een nieuwe instapdiesel aan het programma toegevoegd, de Mercedes CLS 250 DCI.

De Mercedes CLS is door zijn stevige aanschafprijs een exclusieve verschijning. Toch staan op Marktplaats ruim 100 Mercedes CLS occasions te koop voor een fractie van die nieuwprijs. Als u een tweedehands Mercedes CLS zoekt, bent u hier dan ook aan het juiste adres.