Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz GL Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes GL

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes GL is een zogenaamde full size SUV met vierwielaandrijving. Mercedes introduceerde de eerste generatie in 2006, de tweede GL volgde in 2012. De GL is gebaseerd op de Mercedes M-klasse, maar heeft een langere wielbasis. Concurrenten van de Mercedes GL zijn de Audi Q7, de Volkswagen Touareg en de Volvo XC90.

Groot, groter, grootst

De type-aanduiding GL staat voor Geländelimousine. De GL is dan ook het hoogste dat Mercedes op SUV-gebied aanbiedt. Het model is gebaseerd op de zelf al niet kinderachtige Mercedes M-klasse, maar heeft een grotere wielbasis en is 30 centimeter langer. Hierdoor biedt hij niet alleen een derde zitrij, met plaats aan tot zeven personen, maar is de bagageruimte eveneens riant. Met het maximale aantal inzittenden is er nog 620 liter bagageruimte over. Als je de twee achterbanken neerklapt, groeit dit tot een inhoud van 2.300 liter. Het gewicht van 2.330 kilogram voor het instapmodel is al even indrukwekkend.

Mercedes GL facelift

Gezien de positionering verbaast het niet dat Mercedes voor de GL een aantal van zijn grootste motoren heeft gereserveerd. Voor de eerste generatie waren twee V8 benzinemotoren beschikbaar: een 4,7-liter met 340 pk (Mercedes GL 450) en een 5,5-liter met 388 pk (Mercedes GL 500). Het aanbod diesels liep uiteen van een GL 320 CDI (224 pk) tot een GL 450 CDI (306 pk). Mercedes levert alle motoren standaard in combinatie met een automaat. De eerste generatie Mercedes GL kreeg een facelift in 2009.

Tweede generatie vanaf 2012

In 2012 lanceerde Mercedes de tweede generatie GL-klasse. Het motorenaanbod werd drastisch ingekort, maar des te indrukwekkender. Het instapmodel (voor zover we hier bij deze auto nog over kunnen spreken bij een vanafprijs van 100.000 euro), de GL 350 BlueTec, heeft een 3,0-liter V6 dieselmotor met een vermogen van 258 pk. Daarna komt de GL 500 met een 4,7-liter bi-turbo V8 (435 pk). De Mercedes GL 63 AMG met een 558 pk bi-turbo V8 topt het aanbod af.

Op Marktplaats vindt u een groot aantal SUV occasions. Als u op zoek bent naar een tweedehands Mercedes GL zit u hier dan ook goed.