Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz R Klasse Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes R-klasse

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes R-klasse is een grote stationwagon met achterwiel- of vierwielaandrijving. Mercedes levert de R-klasse sinds 2006 en gaf het model in 2007 en in 2010 een facelift. Vanwege tegenvallende verkopen haalde Mercedes het model in 2013 alweer van de markt. Concurrenten van de Mercedes R-klasse zijn de BMW 5-serie GT, de Volvo XC90 en de Audi Q7.

Stationwagon

De R-klasse lijkt nog het meest op een uit zijn krachten gegroeide stationwagon. Hij is vanuit alle hoeken enorm groot en heeft wat ongelukkige proporties. De aparte neus met de amandelvormige koplampen gaven hem bovendien een nogal kneuzig voorkomen en de rare, aan de achterkant plotseling aflopende raampartij vergde ook al veel gewenning. Bij zijn introductie kreeg de Mercedes R-klasse dan ook veel kritiek. Zoveel, dat Mercedes de auto al na ruim een jaar een kleine facelift gaf. Daarbij breidde de fabrikant echter vooral het motorenaanbod uit ten einde de verkoop te stimuleren. De grootste uiterlijke wijziging betrof een andere voorbumper.

Facelift Mercedes R-klasse

Pas bij de grote facelift van 2010 deed Mercedes wat met de kritiek van vlak na de introductie. De aparte koplampen kregen exemplaren die geen pijn meer deden aan de ogen, maar aan de ongelukkige proporties en de rare raampartij kon Mercedes weinig doen zonder het model drastisch aan te passen.

Automaat standaard

Mercedes bood voor de R-klasse een flink aantal zes- en achtcilinder benzine- en dieselmotoren aan. Het aanbod benzinemotoren startte met de R 280 (231 pk) en liep door tot het topmodel, de Mercedes R 63 AMG met 510 pk. Dieselrijders konden kiezen uit motoren met vermogens van 190 pk (Mercedes R 280 CDI) tot 224 pk (R 350 CDI). Alle krachtbronnen kregen af-fabriek een automaat mee.

R-klasse occasions

De eerste paar jaar verkocht Mercedes nog ruim 200 exemplaren van de R-klasse, daarna liep het aantal snel terug naar enkele tientallen auto's per jaar. Ter vergelijking: Volvo verkocht in 2008, van de op dat moment al vijf jaar oude XC90, nog ruim 700 exemplaren. Ondanks de kleine verkoopaantallen staan op Marktplaats toch ruim 50 Mercedes R-klasse occasions te koop. Misschien bent u juist door zijn eigenwijze uiterlijk wel op zoek naar een tweedehands Mercedes R-klasse. Dan zit u hier dus goed.