Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz Viano Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes Viano

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes Viano is een achterwielaangedreven personenuitvoering van een bestelbus, de Mercedes Vito. De eerste generatie Mercedes Viano kwam in 2003 op de markt, de tweede generatie verschijnt in 2014 en gaat opnieuw V-klasse heten, net als de voorganger van de Viano. Concurrenten van de Mercedes Viano zijn de Ford Transit, de Opel Vivaro en de Renault Trafic.

Types

Kopers konden een Mercedes Viano bestellen in twee verschillende wielbases (320- of 340 centimeter) en in drie lengtes. Met korte wielbasis en in korte uitvoering, met korte wielbasis en in lange uitvoering en met lange wielbasis en in lange uitvoering. Mercedes levert de Viano altijd als zespersoons auto met zes individuele stoelen. In plaats van twee stoelen kon de derde zitrij ook als bank worden uitgevoerd, maar dat kostte gek genoeg extra.

Veelzijdig

Voor de Viano heeft Mercedes de laadvloer van de Vito voorzien van een railsysteem met gaten waarin de stoelen en banken vastgezet kunnen worden. Hoewel de Viano niet als MPV is ontworpen, ontstaat hierdoor wel de veelzijdigheid van dit type auto. De stoelen en banken kunnen in allerlei variaties worden neergezet, zelfs tegenover elkaar. Door de stoelen en/of banken plat te leggen of te verwijderen, kun je ook met de laadruimte variëren. Die is door het type auto, waarvan de Viano is afgeleid, bovendien groter dan in menig MPV.

Motor duidelijk hoorbaar

Hoewel de multifunctionaliteit van de Mercedes Viano helemaal des MPV's is, kun je aan andere eigenschappen merken dat het model van een bestelbus is afgeleid. Zo is de motor, ongeacht of het een benzine of een diesel is, duidelijk hoorbaar en is de zitpositie hoger dan in veel MPV's waarbij je een vrij vlak gemonteerd stuur gebruikt.

Motoren Mercedes Viano

Het motorenaanbod van de Mercedes Viano bestaat uit drie diesels (twee viercilinders en een zescilinder) en drie benzinemotoren (allen V6). Het vermogen van de diesels loopt uiteen van 109- tot 204 pk. De benzinemotoren leveren 190- tot 231 pk. Alle benzinemotoren zijn standaard gekoppeld aan een automaat. De diesels hebben een handgeschakelde versnellingsbak met een automaat als optie.

Als u op zoek bent naar een tweedehands Mercedes Viano, kijk dan een op Marktplaats. Hier vindt u een ruim aanbod van Mercedes Viano occasions in verschillende lengtes en met zowel benzine- als dieselmotoren.