Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Nissan Juke Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Nissan Juke

Wil je een Nissan occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Nissan modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • De grote ronde mistlampen voor zijn afgekeken van een rally-auto
  • De zeer beperkt uitgebrachte Juke-R heeft een motorinhoud van maar liefst 3.8 liter.
  • De Juke is ontworpen in Londen en afgewerkt in Japan

Nissan Juke: gewaagde SUV-crossover

Nissan Motor Company, Ltd. is een grote Japanse autofabrikant, die voor een aanzienlijk deel in bezit is van het Franse Renault. De Nissan Juke, uit 2010, is een gewaagde kleine SUV-crossover, die een onverwacht groot succes bleek. Zowel in thuisland Japan als ver daarbuiten.

Strandbuggy's en motorfietsen

De Nissan Juke werd in 2010 op de markt gezet, na eerst een jaar eerder in Genève als conceptauto te zijn gepresenteerd, onder de naam Qazana. De uiteindelijke Juke bleek weinig te verschillen van het eerdere concept, en het model heeft verschillende interessante inspiratiebronnen. Zo zijn er duidelijk uiterlijke kenmerken van een strandbuggy en een motorfiets terug te vinden in respectievelijk de carrosserielijnen en de middenconsole in het interieur.

Blikvangers van Nissan

Nissan lijkt zich de laatste jaren meer en meer toe te leggen op blikvangende en slim gepositioneerde auto's. Het merkt heeft de laatste tijd verschillende crossovers op de markt gebracht: modellen die kenmerken van verschillende typen auto's met elkaar combineren. De Nissan Qashqai is hier, als een crossover tussen een middenklasse hatchback en een SUV, een goed voorbeeld van. En nu heeft zijn kleine broertje ook het levenslicht gezien in de vorm van de Juke.

Verkooptopper

De kleine vijfdeurs Juke heeft een uiterlijk waar je van moet houden. De wagen is niet strak en glad, maar komt - door de prominente wielkasten en eigenwijze grille en lampen - wat 'bobbelig' en frivool over. Er zijn aardig wat mensen die de auto afzichtelijk vinden, maar er zijn er gelukkig nog meer dan genoeg die het karakter en het originele ontwerp juist erg kunnen waarderen, getuige de goede verkoopcijfers. Vanaf zijn introductie in september 2010 tot aan januari 2012 zijn er alleen al in Nederland 3083 Jukes verkocht. Ook in thuisland Japan deed de Juke het bij zijn introductie verrassend goed, met bijna 11000 bestelde exemplaren in de eerste maand.

G-krachten in mini-SUV

De robuuste mini-SUV van Nissan is over het algemeen goed ontvangen, De Juke heeft een goede wegligging, trekt vlot op en stuurt prettig. Het dashboard is overzichtelijk en er kan heel handig, met een simpele druk op de knop, overgeschakeld worden van het tonen van de klimaatbeheersing naar rijstijl-weergave (normaal, sport, of eco). Ook leuk is het dat de G-krachten die in de bochten werkzaam zijn, bekeken kunnen worden op een display: voor de ultieme cockpitervaring. De gebrekkige ruimte achterin en in de kofferbak is het voornaamste minpunt. Ook het zicht schuin naar achteren laat te wensen over.

Juke met turbo en vierwielaandrijving

Er zijn verschillende uitrustingsniveaus van de Juke, zodat u de auto zo luxe of sportief kunt maken als u maar wilt. U kunt kiezen voor de Visia, de basisuitvoering, maar ook voor de Juke Acenta - o.a. met stop-start-systeem - , de Juke Teska - met achteruitrijdcamera en automatische verlichting - of de zeer sportieve Juke Nismo, die onder meer een turbo aan boord heeft, een grotere uitlaat en bredere banden heeft, en beschikt over 200 pk. Vierwielaandrijving is ook een optie. Tenslotte is er de Juke Connect Edition, die toegang biedt tot verschillende Google-diensten. De Juke kan geleverd worden met een 1.5 of 1.6 liter motor, en rijdt op benzine of diesel. Tevens is er de keuze tussen een handgeschakelde of automatische transmissie (cvt).

De beste en goedkoopste Nissan Juke kopen

Een nieuwe Nissan Juke is in elke willekeurige uitvoering en met alle gewenste opties bij de dealer verkrijgbaar, maar in het geval van een tweedehands Nissan Juke is de keuze nog wat beperkt. Toch zullen er altijd wel enkele tientallen Juke occasions te vinden zijn op verkoopsites, en het kan zeker de moeite lonen om deze gebruikte exemplaren in de gaten te houden. Een tweedehands auto van slechts twee jaar oud kan toch al gauw zo'n drie- of vierduizend euro goedkoper uitkomen dan een splinternieuwe Juke.

Concurrentie

In het eigen modellenspectrum bevindt de Juke zich tussen de kleinere Nissan Micra en Pixo enerzijds, en de reeds genoemde Nissan Qashqai en de premium crossover Murano anderzijds. De Nissan Note bevindt zich, als mini-MPV, ongeveer in hetzelfde segment maar de is wat ruimer en conventioneler dan de Juke, die duidelijk mikt op de sportieve individualist. Concurrenten kunnen gevonden worden in de vorm van de Toyota Urban Cruiser en de Kia Soul, maar bijvoorbeeld ook de Alfa Romeo MiTo en Citroën DS3 vissen, wat uitstraling en formaat betreft, in dezelfde vijver. Daarbij moeten de meer conventionele toppers uit het B-segment, zoals de Volkswagen Polo en de Ford Fiësta, ook niet uitgesloten worden. Een druk speelveld dus, voor de eigenzinnige Juke.

Is de Nissan Juke een goede auto?

De Nissan Juke zal iedereen bekoren die van technische snufjes en veel ruimte houdt.

Welke autoverzekering is nodig voor de Nissan Juke?

Er zijn verschillende autoverzekeringen voor de Nissan Juke, afhankelijk van de gekozen opties.

Wat is de grootste troef van de Nissan Juke?

De Nissan Juke valt op met een unieke uitstraling en heeft talloze opties, zoals zetelverwarming en lederen bekleding.

Hebben alle Nissan Juke-modellen een turbomotor?

Sinds 2013 beschikt de Nissan Juke over een1,6 liter turbomotor, later werd er ook een model met een 3,8 liter turbomotor op de markt gebracht. In beide gevallen zijn deze enkel beschikbaar als benzinemotor.

Is de Nissan Juke een goede auto voor sneeuw?

Dankzij onder andere de vierwielaandrijving en de parkeerassistent kan de Nissan Juke ook winterse weersomstandigheden aan.