Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Nissan Micra Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Nissan Micra

Wil je een Nissan occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Nissan modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • De vierde generatie Micra heet in India de Renault Pulse. De auto heeft een iets andere neus en is alleen verkrijgbaar met een 1.5 liter dieselmotor.
  • Van 1999 tot 2003 was er in sommige landen een luxe-uitvoering van de Micra verkrijgbaar onder de naam Bolero (of Verita). De wagen had leren bekleding en een enorme grille, als van een Rolls Royce of een Bentley.

Zes miljoen Micras

Japanse autobouwer Nissan heeft sinds zijn oprichting in 1934 een uitgebreide collectie voertuigen geproduceerd. De Nissan Micra is het succesnummer in het B-segment. De kleine, betrouwbare Micra, bestaat als sinds 1982 en wist in 2011 een aantal van maar liefst zes miljoen verkochte auto's te bereiken.

Van Datsun naar Nissan

Nissan bood de Micra aan als vervanging van de Nissan Cherry, en de auto concurreerde met de zeer succesvolle Honda City. In de eerste paar jaar, was de oude merknaam Datsun - dat Nissan tegenwoordig weer nieuw leven gaat inblazen voor de Afrikaanse markt - nog terug te vinden op de auto. De wagen werd soms dus ook Datsun Micra genoemd. Overigens is de Micra in thuisland Japan, alsmede in Latijns Amerika, bekend onder de naam Nissan March. De Micra kwam in 1983 in Nederland op de markt, en werd pas in 1992 opgevolgd door een tweede generatie.

Auto van het Jaar

Met de tweede generatie Micra maakte het ouderwetse, hoekige ontwerp plaats voor een wat frisser uitziend model met prettige rondingen. Maar deze Micra zag er niet alleen beter uit dan zijn voorganger, de rijprestaties werden ook geloofd. Hij kreeg helaas slechts twee sterren in de Euro NCAP veiligheidstest, maar schopte het wel tot Auto van het Jaar in 1992.

Bolle Micra en Micra cabrio

Voor de derde generatie van de Micra, uit 2002, werden de rondingen nog verder voortgezet, en na de facelift in 2007 werd de auto echt een compact bolletje, vergelijkbaar met de Fiat 500. Ook deze Micra, die een langere - samen met Renault ontwikkelde - wielbasis had, werd goed ontvangen. Hiervan werd zelfs een cabrio-versie op de markt gebracht, de Micra C+C (Coupé + Cabrio), met een elektrisch hardtop dak.

CVT en Start-stop systeem

In 2010 was het alweer tijd voor de vierde generatie, die een wat langgerekter, meer aërodynamisch uiterlijk heeft gekregen. Ook is er een 1.2 liter benzinemotor gekomen - met een extra lage Co2-uitstoot - verkrijgbaar met 80 of 98 pk, en met handgeschakelde of een automatische, zogenaamde continu variabele transmissie (cvt). Er is nu alleen nog maar een versie met vijf deuren te verkrijgen, en tevens is de dieselmotor uit het assortiment verdwenen. Dit omdat de DIG-S benzinemotor zuinig genoeg zou moeten zijn, met volgens Nissan een verbruik van ongeveer 1 op 24. Dit blijkt in de praktijk echter tegen te vallen. Veel beter dan 1 op 14 zal het waarschijnlijk niet worden, ook niet met gebruik van het besparende start-stop systeem.

Onverwoestbaar

De Nissan Micra was lange tijd de kleinste auto binnen het assortiment van Nissan. Dit veranderde met de introductie van de Nissan Pixo in 2009, waardoor de Micra ineens een meer volwassen auto lijkt te zijn geworden. Terecht eigenlijk, want deze wagen, die concurreert met auto's als de Suzuki Swift, de Toyota Yaris en de Opel Corsa, komt goed vooruit en is voldoende ruim van binnen, ook achterin. De Micra is nog niet echt een flitsende of stoere auto te noemen, en de gebruikte materialen voor het interieur komen wat goedkoop over, maar wie niet per se de blits hoeft te maken op de weg, heeft aan de Micra een heel degelijke en praktisch onverwoestbare auto, waar veel plezier mee beleefd kan worden.

Nieuwe en gebruikte Nissan Micra's

Hoewel de Europese afzet van de vierde generatie Micra na het eerste jaar tegenviel, met een 10% afname in verkopen, liep dit model in Nederland juist erg goed, met bijna vier keer zoveel verkochte exemplaren als het jaar ervoor. Maar niet alleen de nieuwe Nissan Micra is een gewild model, de tweedehands Micra's van verschillende jaren oud doen het ook nog erg goed, en de handel in Micra occasions is dan ook nog bijzonder levendig. Op Marktplaats zijn meestal honderden Micra's te vinden. Of u nu een Micra Tekna, Micra Visia, of Micra Acenta wilt, het is allemaal te krijgen. Reken op een afschrijving van zo'n 12% per jaar.

Is de Nissan Micra een goede auto?

Dankzij het kleinere formaat is de Nissan Micra perfect voor wie in de stad woont.

Wat is de prijs van een Nissan Micra?

Je koopt al een Nissan Micra vanaf € 700.

Is de Nissan Micra een betrouwbare auto?

Nissan staat bekend als betrouwbaar merk en herstellings- en onderhoudskosten van de Nissan Micra zijn relatief laag. Bovendien krijgt de Nissan Micra een hoge veiligheidsscore.

Heeft de Nissan Micra automatische transmissie?

De Nissan Micra is beschikbaar met zowel handgeschakelde als automatische transmissie.

Hoe groot is de koffer van de Nissan Micra?

De koffer van de Nissan Micra is vrij klein: zo'n 300 liter als de achterbank rechtop staat. De Volkswagen Polo heeft een iets grotere koffer.