Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Ampera Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Ampera

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Opel Ampera is een plug-in hybride. De vijfdeurs compacte middenklasser is sinds 2011 leverbaar. De Ampera is technisch identiek aan de Chevrolet Volt. Andere concurrenten van de Opel Ampera zijn de Nissan Leaf, de Toyota Prius Plug-in Hybride en de Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Plug-in hybride

Eerst even iets ophelderen. Het verschil tussen een plug-in hybride en een hybride zit hem in de functie van de verbrandingsmotor. Een hybride-auto rijdt alleen elektrisch weg, waarna een conventionele brandstofmotor het al snel overneemt. De elektromotor van een hybride is niet krachtig genoeg om de auto op snelheid voort te bewegen. Een zogenaamde plug-in hybride kan wel als elektrisch aangedreven auto fungeren. Dit soort modellen heeft uitsluitend een conventionele verbrandingsmotor om de accu's tijdens het rijden bij te laden als de stroom op raakt. De brandstofmotor heeft als generator uitsluitend een dienende functie en wordt in deze toepassing ook wel range extender genoemd. Door bovenstaand zijn de accu's van een plug-in hybride ook op te laden (vandaar de naam 'plug-in') in tegenstelling tot de batterijen van hybride modellen.

Actieradius Opel Ampera

Op een volle acculading kan de Opel Ampera 40- tot 80 kilometer rijden. De verbrandingsmotor springt bij om de accu's op te laden als deze meer dan 76% leeg zijn. Met een volle benzinetank (35,2 liter inhoud) vergroot de actieradius met zo'n 440 kilometer.

Topsnelheid

De elektromotoren (de Ampera heeft er twee) van de Opel Ampera hebben gezamenlijk een vermogen van 150 pk en 370 Nm koppel. Het mooie bij elektromotoren is dat de trekkracht al vanaf 0 omwentelingen maximaal is en niet met het toerental varieert, zoals bij benzine- en dieselmotoren. De elektromotor stelt de Opel Ampera in staat om in 9 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. De topsnelheid bedraagt 161 km/u. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt volgens fabrieksopgave 1,2 l/100 km, maar uit praktijktests komt een verbruik van 2,5 l/100 km.

Traploze automaat

Auto's die worden aangedreven door een elektromotor hebben door het constante maximale koppel van dit type motoren geen conventionele versnellingsbak. In plaats daarvan heeft de Opel Ampera een traploze automaat.

Kleine bagageruimte

Het accupakket in de Opel Ampera heeft wel nadelen. Zo heeft de Ampera een voor zijn klasse hoog gewicht van 1.732 kilogram. Het onderstel is echter zo afgestemd dat je hier tijdens het rijden niet heel veel van merkt, maar met remmen moet je echt wel even doortrappen. Verder is de bagageruimte door de batterijen erg klein. Hij heeft een inhoud van 301 liter.