Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Informatie

Opel Calibra

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

In 1990 kwam de Opel Calibra op de markt. Opel gaf de middenklasse coupé een facelift in 1994 en bouwde de Calibra tot en met 1997. Voorganger van de Calibra was de Opel Manta. Hoewel de Calibra zelf geen directe opvolger kreeg, valt de in 2000 geïntroduceerde Opel Astra Coupé wel in dezelfde klasse. Concurrenten van de Opel Calibra zijn de Audi Coupé, de Volkswagen Corrado en de Toyota Celica.

Eigenschappen

De Opel Calibra is gebaseerd op het onderstel van de eerste generatie Opel Vectra. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Opel Manta, had de Calibra geen in lengterichting gebouwde motor in combinatie met achterwielaandrijving, maar een dwars geplaatste motor en voorwielaandrijving. Optioneel was permanente vierwielaandrijving eveneens mogelijk. De Calibra 4x4 is als tweedehands Opel Calibra echter zeldzaam, omdat er veel minder van zijn verkocht. Om de wegligging in lijn met het sportieve imago van Opels middenklasse coupé te brengen, verbeterde het merk de eenvoudige achteras van de Vectra voor toepassing in de Calibra.

Automaat

Opel heeft de Calibra geleverd met vier- en zescilinder benzinemotoren. Het aanbod startte met de 115 pk sterke 2,0-litermotor uit de Opel Kadett GSI en eindigde met het het topmodel, de Opel Calibra Turbo 4x4. Zoals de type-aanduiding al aangeeft, beschikt deze auto standaard over vierwielaandrijving. Opel voorzag iedere Calibra af-fabriek van een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat was leverbaar op alle uitvoeringen, met uitzondering van de modellen met vierwielaandrijving.

Opel Calibra facelift

In 1994 gaf Opel de Calibra een facelift. Het Opel-logo verhuisde van de motorkap naar de nieuwe grille, het interieur kreeg andere bekleding en de tellers van het instrumentarium werden voorzien van een witte achtergrond.

Als u op zoek bent naar een tweedehands Opel Calibra, zit u bij Marktplaats goed. Hoewel de Calibra een nichemodel was waarvan nooit heel grote aantallen zijn verkocht, staan op Marktplaats ook tegenwoordig nog een kleine vijftig Opel Calibra occasions te koop.