Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Informatie

Opel Frontera

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Van 1992 tot 2004 was de Opel Frontera in ons land leverbaar. Kopers konden de terreinauto bestellen in verschillende carrosserievarianten: als vijfdeurs SUV, als driedeurs SUV en als Opel Frontera Sport (met een hardtop of een softtop). De tweede generatie Opel Frontera verscheen in 1998. De Opel Antara volgde in 2006 de Frontera op. Concurrenten van de Opel Frontera zijn de Land Rover Freelander, de Suzuki (Grand) Vitara en de Hyundai Santa Fe.

4WD

De Opel Frontera is alleen leverbaar met inschakelbare vierwielaandrijving voorzien van lage gearing en een differentieelsper. Daarom geldt hij als een echte terreinauto, in tegenstelling tot veel SUV's die vooral voor de show hoog op hun wielen staan. Toch heeft de Opel Frontera een dermate comfortabel weggedrag dat er bij gebruik op asfalt heel goed mee te leven valt. In die zin verenigt dit model de eigenschappen van verschillende autotypen (4WD, SUV, personenauto) in zich.

Wielbasis

Het verschil tussen de drie- en vijfdeurs Opel Frontera is de wielbasis. De vijfdeurs versie is langer en biedt daarom niet alleen meer ruimte aan de achterpassagiers, maar heeft ook een grotere bagageruimte. Een automaat was op de eerste generatie Opel Frontera niet leverbaar.

Opel Frontera B

In 1998 introduceerde Opel de tweede Frontera, ook wel Opel Frontera B genoemd. Het eerste model was hierin nog wel herkenbaar, maar het uiterlijk was grondig gemoderniseerd, evenals de beschikbare techniek. Het model was iets korter, maar tegelijkertijd iets breder, waardoor hij er nog stoerder uitzag.

Nu wel een automaat

Er was keuze uit een 2,2-liter benzinemotor met 136 pk en een eveneens 2,2-liter grote turbodiesel met 115 pk. Daarnaast konden kopers van de vijfdeurs Opel Frontera kiezen voor een 3.2 V6 met een vermogen van 205 pk. Deze haalde een topsnelheid van 190 km/u. De Opel Frontera B was wel leverbaar met een automaat, maar slechts in combinatie met enkele motorvarianten.

Bent u op zoek naar een tweedehands Opel Frontera MPV, dan zit u op Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim aanbod van Opel Frontera occasions. Op deze manier kunt u het aanbod makkelijk vergelijken.