Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Kadett Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Kadett

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Opel Kadett die bij het grote publiek bekend is, kwam voor het eerst op de markt in 1962. De geschiedenis van de modelnaam gaat echter verder terug (zie onder). Tot en met 1993 heeft Opel vijf generaties van de compacte middenklasser gebouwd. Hij is in vele carrosserievarianten geleverd, waaronder een drie- en vijfdeurs hatchback, een vierdeurs sedan, een vijfdeurs stationwagon en een cabriolet. In 1991 volgde de Opel Astra de Kadett op. Concurrenten van de Opel Kadett zijn de Volkswagen Golf, de Ford escort en de Toyota Corolla.

Kadett?

De naam van de veel verkochte voorganger van de Opel Astra wordt inmiddels door de geschiedenis langzaam uit het collectieve geheugen gewist. De type-aanduiding Kadett gebruikte Opel echter al voor de tweede wereldoorlog. In 1937 produceerde het merk een goedkope versie van de Opel Olympia als tegenhanger van de Volkswagen Kever. Zijn naam: Opel Kadett.

Volkswagen Kever

Het enorm succesvolle model dat de fabrikant tot in de jaren negentig verkocht, stamt af van de Opel Kadett A (de vijf generaties Opel Kadett worden onderscheiden door de eerste vijf letters van het alfabet) uit 1962. Die eerste Kadett bouwde Opel als (tweedeurs) sedan, coupé en als stationwagon. In 1965 volgde de zeer succesvol met de Volkswagen Kever concurrerende Opel Kadett B (2,7 miljoen verkochte exemplaren).

Opel Kadett Aero

Acht jaar later verving Opel de tweede generatie door de C Kadett. Van dit model introduceerde de General Motors-dochter in 1976 de Opel Kadett Aero. Deze had een canvas dak en een kunststof achterruit, waardoor alleen de c-stijl als rolbeugel overeind bleef als men open wilde rijden. Doordat de nieuwprijs van deze Kadett echter twee keer zoveel bedroeg als van een standaard Kadett werden er maar weinig van verkocht. De importeur staakte daarom de verkoop van de Opel Kadett Aero twee jaar later alweer.

Opel Kadett City

De driedeurs hatchback met de aanduiding Opel Kadett City deed het daarentegen wel erg goed bij het Nederlandse publiek. 1979 Markeerde de modelwissel naar de Opel Kadett D. Die was alleen nog leverbaar als drie- en vijfdeurs hatchback en als stationwagon. Om beter met de Volkswagen Golf te kunnen concurreren, voorzag GM deze Opel Kadett voor het eerst van de destijds opkomende voorwielaandrijving.

Volkswagen

De concurrentiestrijd met Volkswagen zette zich tot het verscheiden van de bekende modelnaam voort tot aan de Opel Kadett E. Dit model bouwde Opel van 1984 tot 1991 met uitzondering van de Opel Kadett Cabrio. Die hield het nog twee jaar langer uit. Het was de eerste dakloze versie van de Kadett. Daarnaast leverde Opel de vijfde generatie door de jaren heen als drie- en vijfdeurs hatchback, als vierdeurs sedan en als stationwagon. Bijzondere vermelding verdient verder de Opel Kadett GSI, waarmee het merk de strijd aanging met de Volkswagen Golf GTI. Dit type viel onder meer op door de digitale snelheidsmeter.

Automaat

Door de jaren heen heeft Opel de Kadett met een groot aantal benzine- en dieselmotoren geproduceerd. Standaard leverde Opel deze in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat werd tegen het einde van zijn levenscyclus op steeds meer typen leverbaar.

De Opel Kadett was bij ons jarenlang het best verkopende model. Daarom zijn er ook nu, bijna een kwart eeuw nadat de Opel Astra het model opvolgde, nog steeds Opel Kadett occasions te vinden. Op Marktplaats is een tweedehands Opel Kadett in vele soorten en maten te vinden. Als stokoude klassieker (Opel Kadett A, B of C) of als youngtimer in de vorm van de Opel Kadett E.