Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Karl Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel KARL

De Opel KARL is het meest compacte model van het Duitse automerk. Hij kwam in 2015 op de markt als de opvolger van de Opel Agila en werd vernoemd naar de oudste zoon van oprichter Adam Opel. Halverwege 2019 is Opel gestopt met de productie van de KARL, maar dat maakt deze hippe stadsauto niet minder geslaagd. De vijfdeurs hatchback is compact vanbuiten, maar vanbinnen toch verrassend ruim en bovengemiddeld netjes afgewerkt. Door de drie gordels en hoofdsteunen op de achterbank, kun je ermee met z'n vijven op pad. De wagen is dus niet alleen geschikt voor wie een praktische stadsauto zoekt, maar ook voor kleine of jonge gezinnen. Daarmee onderscheidt de Opel KARL zich op een positieve manier van concurrenten als de Fiat Panda, Peugeot 108 en Volkswagen up!.

Veiligheid

Van kleine stadsauto's zoals de Opel KARL vragen autorijders zich weleens af of ze veilig zijn. Die vraag kunnen we volmondig met 'ja' beantwoorden. In de veiligheidstest van de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) scoort het model vier van de vijf sterren. In de Opel KARL zien we de volgende veiligheidsvoorzieningen terug:

  • Mistlampen voor: zodat je ook bij zeer dichte mist voldoende zicht hebt
  • ABS: dit antiblokkeersysteem voorkomt dat de remmen blokkeren bij een noodstop, waardoor je de controle over de auto behoudt
  • Bestuurders- en passagiersairbags en airbags aan de zijkant voor hoofd en borst
  • Optioneel: rijstrookassistent, geeft je een melding als je onbedoeld de rijstrook verlaat

Kenmerken

De Opel KARL is in vier verschillende edities verkrijgbaar: de Selection, de Edition, de Innovation en de 120 Edition. De laatste is een speciale uitvoering ter ere van het 120-jarig bestaan van Opel in 2019. Er is ook een bijzondere Opel KARL Rocks: een hoger, SUV-achtig model met zwart kunststof op de bumpers. De Opel KARL is duidelijk het kleinere broertje van de Opel Corsa en heeft dan ook dezelfde motor: een driecilindermotor met 75 pk. Afhankelijk van de uitvoering, heeft de KARL de volgende kenmerken:

  • Een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen (een Opel KARL-automaat is ook verkrijgbaar)
  • Stuurbekrachtiging met 'city'-stand voor soepel in- en uitparkeren
  • Hill Start Assist, zodat de auto niet achteruit rolt op een steile helling

Comfort

Als we kijken naar de prijs van de Opel KARL en het comfort dat je daarvoor terugkrijgt, dan is de verhouding uitstekend. De Karl is duidelijk een uitblinker in het A-segment. Het interieur van de auto is strak vormgegeven, met oog voor detail. Dat geldt voor voorin en achterin, maar ook voor de kofferbak. De KARL stuurt erg soepel door de bochten en de auto reageert lekker direct. Door het sportieve onderstel kom je ook met hogere snelheid makkelijk de bocht door. Daarnaast heeft de Opel KARL nog enkele andere functies voor extra rijcomfort:

  • Optionele stuur- en stoelverwarming
  • Keyless entry
  • Cruise control
  • Stijlvol vormgegeven en makkelijk te gebruiken klimaatregeling en multimediasysteem, met uitbreidmogelijkheden