Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Meriva Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel Meriva

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Opel Meriva is een vijfdeurs mini-/midi-MPV. Opel introduceerde de eerste generatie Meriva in 2003. Dit model was gebaseerd op de Opel Corsa uit dezelfde periode. Zeven jaar later werd deze afgelost door de tweede generatie Opel Meriva. Deze was als gevolg van zijn afkomst (gebaseerd op de Opel Astra en de Opel Zafira) een slag groter dan zijn voorganger. Concurrenten van de Opel Meriva zijn de Citroën C3 Picasso, de Renault (Grand) Modus en de Nissan Note.

Geliefde MPV

Vooral met de introductie van de tweede generatie groeide de Opel Meriva, samen met de Opel Zafira, uit tot een gewilde tweedehands MPV. Dit was onder meer te danken aan zijn grotere formaat, het nieuwe ontwerp en zuinige motoren. Ook de uitrusting speelde hierbij een rol. Zo was op de Opel Meriva voor het eerst in een midi-MPV actieve verlichting (die meedraait in de bocht) leverbaar.

Turbo

De basismotorisering van de tweede generatie Opel Meriva bestaat uit een 100 pk sterke 1,4-liter benzinemotor. Dezelfde krachtbron levert Opel ook met turbo in twee andere varianten: met 120- en met 140 pk. Daarnaast is deze veelzijdige viercilinder zelfs verkrijgbaar als 1.4 EcoFlex. Motoren met die toevoeging krijgen van Opel af-fabriek een gasinstallatie mee.

Diesel en automaat

Mensen die de voorkeur geven aan een Opel Meriva met dieselmotor kunnen eveneens kiezen uit meerdere varianten. Het aanbod start met een 1.3 CDTi met 95 pk. Daarna volgt een 1,7-litermotor met 110 pk. Vanaf eind 2013 levert Opel bovendien een nieuwe 1.6 CDTi met 136 pk. Deze uitvoering heeft een topsnelheid van 197 km/u. Het gemiddeld verbruik van de verschillende motorversies loopt uiteen van 4,4- tot 5,3 l/100 km. Af-fabriek levert Opel alle motoren in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Alleen de sterkere motorvarianten zijn leverbaar met een automaat.

Suïcide doors

Het meest in het oog springende kenmerk van de tweede generatie Opel Meriva zijn de zogenaamde suïcide doors. Bij deze constructie zitten de scharnieren van de achterste portieren aan de achterkant van de auto. Ze danken hun bijnaam aan vroeger jaren toen passagiers tijdens het rijden uit de auto geslingerd konden worden als de portieren niet goed dicht zaten. Met de gordels en de kinderzitjes van tegenwoordig is dit gevaar niet meer actueel. Meerdere fabrikanten hebben deze constructie de afgelopen jaren dan ook toegepast.

Start-/stop-systeem

Vanaf 2011 is de Opel Meriva optioneel uit te rusten met een start-/stop-systeem. Hiermee zakt het brandstofverbruik volgens Opel met zo'n tien procent.

Bent u op zoek naar een tweedehands MPV, dan is de Opel Meriva wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van Opel Meriva occasions, zodat u goed kunt vergelijken.